Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Με το «καλημέρα σας»... ομολογία για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων

Με το καλημέρα σας... κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη, πρώτη μέρα λειτουργίας, τα σχολεία σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με έκτακτη απόφαση του περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη, ανακοινώθηκε χτες ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης στην Ανατ. Μακεδονία και Θράκη δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη το επικαιροποιημένο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την Ανατ. Μακεδονία και Θράκη, που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το οποίο προβλέπει «επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους».

Η απόφαση, πάντως, αν μη τι άλλο αποτελεί την πλήρη ομολογία των τοπικών αρχών για την παντελή έλλειψη έργων ουσιαστικής αντιπλημμυρικής προστασίας των κατοίκων και των λαϊκών οικογενειών, στο πλαίσιο μιας πολιτικής που δεν δίνει προτεραιότητα στις λαϊκές ανάγκες και αντιμετωπίζει ως «κόστος» τα μέτρα που προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή από τα φυσικά φαινόμενα των πλημμυρών και των πυρκαγιών.

Κάπως έτσι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Περιφέρεια μεταφέρεται για αύριο, ενώ αναστέλλεται κατά τόπους και η λειτουργία παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ