Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
NATIONS LEAGUE
Ιδανικό ξεκίνημα και υποσχέσεις από την Εθνική

Eurokinissi

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 2ο όμιλο της 2ης κατηγορίας του Nations League η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Μετά το 3-0 επί της Φινλανδίας στην πρεμιέρα, για τη 2η αγωνιστική η Ελλάδα νίκησε και την Ιρλανδία, 2-0 στο Δουβλίνο, έκανε το 2 στα 2 και παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου μαζί με το φαβορί για την πρωτιά, την Αγγλία, που επίσης ξεκίνησε με δύο νίκες επί της Ιρλανδίας και της Φινλανδίας, με το ίδιο σκορ, 2-0, αλλά η Ελλάδα υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ετσι ο επόμενος αγώνας της Εθνικής, με αντίπαλο την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» αρχές Οκτώβρη, γίνεται ντέρμπι κορυφής, με την ελληνική ομάδα να επιδιώκει το θετικό αποτέλεσμα που θα της δώσει περισσότερες ελπίδες για την πρωτιά και την απευθείας άνοδο στην 1η κατηγορία. Παράλληλα βέβαια η Εθνική έχει ως στόχο είτε την 1η είτε τη 2η θέση στον όμιλο προκειμένου να έχει το δικαίωμα στη δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Μουντιάλ 2026, αν δεν τα καταφέρει μέσα από την προκριματική διαδικασία, που θα ξεκινήσει τον Μάρτη του 2025.

Πέρα από τα βαθμολογικά οφέλη, αυτό που μένει από τους δύο πρώτους αγώνες της ανανεωμένης Εθνικής στο Nations League είναι η πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας και με τη Φινλανδία και με την Ιρλανδία. Ετσι, το ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής υπήρξε απόλυτα επιτυχημένο.

Αντεξε και «μίλησε» στην επανάληψη

Στον αγώνα στο Δουβλίνο η ελληνική ομάδα είχε να αντεπεξέλθει αφενός στο ζήτημα των αλλαγών στο βασικό σχήμα τις οποίες πραγματοποίησε ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, αφετέρου στην πίεση που άσκησε η Ιρλανδία, καθότι δεν είχε περιθώρια νέας απώλειας. Η Εθνική όμως άντεξε και ακολούθως «χτύπησε» σε καίρια σημεία του ματς, στην αρχή και στο τέλος του δευτέρου μέρους, με τα γκολ των Φώτη Ιωαννίδη (50') και Χρήστου Τζόλη (87') που έφεραν τη νίκη. Ο πρώτος, μάλιστα, αναδείχθηκε πρωταγωνιστής για την Εθνική σε δεύτερο συνεχόμενο ματς.

Ιρλανδία: Κέλεχερ, Ο' Σέι, Ομομπαμιντέλε (74' Ντόχερτι), Κόλινς, Μπρέιντι, Ογκμπένε (84' Ρόμπινσον), Σμόλμπον, Μόλουμπι (63' Φέργκιουσον), Μπράουν, Νάιτ (74' ΜακΑτίρ), Σμόντικς (84' Ιντα).

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Ρότα, Μαυροπάνος, Κουλιεράκης, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (67' Πέλκας), Σιώπης (89' Ντόη), Χατζηγιοβάννης (67' Ζαφείρης), Μπακασέτας, Τζόλης (89' Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (89' Παυλίδης).

Η βαθμολογία: ΕΛΛΑΔΑ 6, Αγγλία 6, Ιρλανδία 0, Φινλανδία 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ