Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ
Ενας κόσμος γεμάτος τζαζ

Υπό την αιγίδα του δήμου Πετρούπολης πραγματοποιείται το «Jazzet Festival - 1st Hellenic International Jazz Festival», μία τριήμερη γιορτή της τζαζ, που στοχεύει να καθιερωθεί ως ετήσιος πολιτιστικός θεσμός και να φιλοξενεί σχήματα και καλλιτέχνες από την εγχώρια και την παγκόσμια τζαζ σκηνή, εστιάζοντας σε Ελληνες δημιουργούς με διεθνείς συνεργασίες.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχει το σχήμα «Galassio», με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, όπως ο Νορβηγός κοντραμπασίστας Arild Andersen, ο βραβευμένος με 7 Grammy Αμερικανός ντράμερ Paul Wertico και ο Ελληνας κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής.

Ακόμα, η ανερχόμενη συνθέτρια και τραγουδίστρια Katerina Pipili με το κουαρτέτο της, από τη Γαλλία, το βραβευμένο «Claude Diallo Situation» από την Ελβετία, η Ελλη Πασπαλά και το πρότζεκτ «Elly loves Jazz» με τη συμμετοχή του David Lynch και του Τάκη Φαραζή, και το κατανυκτικό «BYS Trio», με guests τους Χάρη Λαμπράκη και Αννα Λινάρδου. Και, τέλος, το Ntinos Manos Quintet, με κορυφαίους μουσικούς της τζαζ σκηνής της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου Πέτρας θα απλωθούν παράπλευρες καλλιτεχνικές δράσεις και δρώμενα από ομάδες τζαζ, χορού και κρουστών, καθώς και έκθεση τζαζ φωτογραφίας με τίτλο «Jazz as a Portrait Art» του John D. Carnessiotis.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Λευτέρη Χριστοφή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ