Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικά αφιερώματα

Σπουδαία κινηματογραφικά αφιερώματα θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σας τα παρουσιάζουμε!

«Οι 7 αγαπημένες μου»: Αφιέρωμα στον Νίκο Περάκη στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 22 Σεπτέμβρη, στην ταράτσα του θερινού κινηματογράφου «Λαΐς» της Ταινιοθήκης της Ελλάδας. 7 ταινίες που αγάπησε πολύ - «Bomber & Paganini», «Ιδού η Μήλος», «Αρπα Colla», «Λούφα και Παραλλαγή», «Βίος και Πολιτεία», «Προστάτης Οικογενείας» και «Ψυχραιμία» - έρχονται στην Αθήνα, μετά τον «Χρυσό Αλέξανδρο» που του απονεμήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Παρών στο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης θα είναι φυσικά ο ίδιος ο Νίκος Περάκης, αλλά και εκλεκτοί προσκεκλημένοι που θα προλογίσουν τις ταινίες του και θα παρευρεθούν στις προβολές. Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Ταινιοθήκης http://www.tainiothiki.gr .

«2 - ½ Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ - Μεσογειακοί Διάλογοι»

Οι «Μεσογειακοί Διάλογοι» ανανεώνουν το ραντεβού τους για τον φετινό Σεπτέμβρη, προετοιμάζοντας την Biennale του 2ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ. Η προφεστιβαλική εκδήλωση «2 - ½ Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ - Μεσογειακοί Διάλογοι», που πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας των Δικαιωμάτων των Παραγωγών Κινηματογραφικών Εργων ΕΡΜΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τον δήμο Δυτικής Σάμου και τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, θα λάβει χώρα στο Καρλόβασι της Σάμου από 20 έως 22 Σεπτέμβρη και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 12 ντοκιμαντέρ από την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας μια σπάνια ευκαιρία για άμεση επικοινωνία με το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, https://kmddf.gr.

«Alain Delon x Cine Paris»

Εναν μήνα μετά τον θάνατο του Αλέν Ντελόν, το Cinobo παρουσιάζει έως τις 18 Σεπτέμβρη στο «Cine Paris», σε εναλλασσόμενο πρόγραμμα, τις 5 πιο εμβληματικές ταινίες του: «Η Πισίνα», «Ο Δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο», «Η Εκλειψη», «Ο κύριος Κλάιν», «Η Συμμορία Των Σικελών».

5o KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου

Από 18 έως 22 Σεπτέμβρη ο χώρος του «Castro Clauss» στην Πάτρα μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο θερινό σινεμά, με δωρεάν προβολές γερμανόφωνων ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους! Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ αποκτά διαγωνιστικό τμήμα, στο οποίο συμμετέχουν 8 ταινίες από Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία και Λουξεμβούργο. Το KinoFest θα φιλοξενήσει ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τον θάνατο του Φραντς Κάφκα, καθώς και ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες γερμανικές ταινίες μικρού μήκους που προβλήθηκαν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Clermont - Ferrand, το σημαντικότερο φεστιβάλ ταινιών μικρούς μήκους στον κόσμο. Μέρος των προβολών του KinoFest - Φεστιβάλ Γερμανόφωνου Κινηματογράφου θα μεταφερθεί στην Αθήνα τον χειμώνα. Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ, https://kinofest.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ