Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιμέτωποι με την αστυνομία στις διεκδικήσεις τους

Παράλληλα με την πάλη μαζί με τους γονείς και τους μαθητές ενάντια στο κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων, τα σωματεία εκπαιδευτικών συνεχίζουν τις παρεμβάσεις για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων. Σε αυτό το πλαίσιο, προχτές ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» προχώρησε σε κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελευσίνα, όπου από την πρώτη στιγμή οι διαδηλωτές ήρθαν αντιμέτωποι με ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Στην προσπάθεια των διαδηλωτών να μπουν στο κτίριο, οι αστυνομικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να συλλάβουν αναπληρωτή εκπαιδευτικό. Εφτασαν ακόμα και στο σημείο να του περάσουν χειροπέδες και να τον βάλουν μέσα στο περιπολικό. Μετά από 30 λεπτά παραμονής του στο περιπολικό και κάτω από την πίεση των διαδηλωτών, ο εκπαιδευτικός αφέθηκε ελεύθερος.

Στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής παρευρέθηκαν μέλη του ΔΣ της ΔΟΕ, με τον πρόεδρό του, Σπύρο Μαρίνη, να καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και να ξεκαθαρίζει ότι οι εκπαιδευτικοί θα σταθούν απέναντι στις απειλές και στις απαράδεκτες διώξεις, ενώ αναφέρθηκε και στην απουσία της διευθύντριας.

Το «παρών» έδωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης, ο οποίος κατήγγειλε με τη σειρά του την παρουσία της αστυνομίας, η οποία μετά από παρέμβασή του απομακρύνθηκε από την είσοδο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Αναφέρθηκε επίσης στην απαράδεκτη κατάσταση στα σχολεία γενικότερα και στη Δυτική Αττική ειδικότερα, με ελλείψεις στη στελέχωση και στις υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ