Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα η 9η Μάη

Στην 57η επέτειο της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, το Παράρτημα Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ, πραγματοποίησε τις προάλλες μεγάλη εορταστική εκδήλωση. Η γιορτή, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 10ημέρου των ειρηνικών και αντιπολεμικών εκδηλώσεων, οργανώθηκε με τη συμμετοχή της Επιτροπής Ειρήνης Καρδίτσας και άλλων μαζικών φορέων και άνοιξε με τη Χορωδία της ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας.

Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος του Παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ, Ανδρέας Κολοκυθάς, αναφέρθηκε στην ηρωική αντίσταση του σοβιετικού λαού και στη θυελλώδη αντεπίθεση και προέλαση του θρυλικού Κόκκινου Στρατού, που οδήγησε στη συντριβή και την άνευ όρων παράδοση της φασιστικής Γερμανίας και τη λήξη του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, οι πρόεδροι της Τοπικής Επιτροπής Ειρήνης, του Παρ/τος Καρδίτσας, του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ, καθώς και εκπρόσωπος της ΚΝΕ.

Ο βασικός ομιλητής, ο Α' αντιπρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ, Βασίλης Φυτσιλής, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε και στην παραχάραξη που επιχειρούν οι πλαστογράφοι της Ιστορίας, προσπαθώντας να «αποχρωματίσουν» την 9η του Μάη και από μέρα της αντιφασιστικής νίκης, να την παρουσιάσουν ως ημέρα της Ευρώπης, της ΕΕ, οργανώνοντας γελοίες φιέστες στο Ζάππειο.

«Εμείς, τόνισε, τη μέρα αυτή τη γιορτάζουμε ως μέρα της νίκης των λαών κατά του φασιστικού άξονα και δεν τη χαρίζουμε σε κανένα, εν ονόματι της ενωμένης, δήθεν, Ευρωπαϊκής Ενωσης και των σχέσεων με τους «εταίρους» μας. Ιδιαίτερα, με τους Γερμανούς κληρονόμους και εκφραστές του ίδιου χιτλερικού δόγματος, «η Γερμανία υπεράνω όλων», που πρέπει να κυριαρχήσει στον κόσμο, όπως ονειρευόταν ο προπάτοράς τους Αδόλφος Χίτλερ».

Κλείνοντας ο Β. Φυτσιλής, απευθύνθηκε «σε όλους τους νέους και τις νέες της πατρίδας μας, που δε θέλουν να χάνονται στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών και της πορνείας, στη φθορά των ποδοσφαιρικών γηπέδων και στην αθλιότητα των «μπικ-μπράδερ» και των «μπαρ», λέγοντας: «Η συμβουλή μας είναι μοναδική: Αντισταθείτε και παλέψτε οι ίδιοι για το καλύτερο αύριο που περιμένετε, γιατί κανένας δε θα σας το δώσει έτοιμο, ως μάννα εξ ουρανού. Μη σας τρομάζει η δύναμη των όπλων των νεοφασιστών. Τα άψυχα σιδερικά τους, οι "έξυπνες" βόμβες και τα αόρατα αεροπλάνα τους δε θα μπορέσουν να κάμψουν την ψυχή και τη θέληση των ανθρώπων να ζήσουν ελεύθεροι. Είμαστε εμείς, τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων του πλανήτη μας, το αντίπαλο δέος που φοβούνται και τρέμουν οι νέοι επίδοξοι κοσμοκράτορες. Σύντομα θα έρθει και γι' αυτούς μια 9η του Μάη, που θα γκρεμίσει τα παρανοϊκά τους όνειρα να υποδουλώσουν τους λαούς ολόκληρης της ανθρωπότητας, όπως γκρέμισε και τα όνειρα του Χίτλερ».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, αντιπροσωπεία της ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, του Δήμου Καρδίτσας, της Λαϊκής Βιβλιοθήκης, του Μουσείου Ρεντίνας της ΕΑ, των Συλλόγων Γυναικών (ΟΓΕ) της περιοχής και πλήθος οπαδών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ