Παρασκευή 17 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τα πρωτοβάθμια σωματεία στην πρώτη γραμμή

Πυρετός προετοιμασίας για την υποδοχή της νέας πανεργατικής απεργίας στις 29 του Μάη επικρατεί στις ταξικές δυνάμεις του Πειραιά της στεριάς και της θάλασσας. Συνδικαλιστές των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ δίνουν τη μάχη της προετοιμασίας από καράβι σε καράβι και ήδη τα πληρώματα άρχισαν να συγκροτούν επιτροπές αγώνα. Παράλληλα, στη στεριά, μετά το Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, απόφαση για συμμετοχή στην απεργία πήρε και η διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και σήμερα το απόγευμα αναμένονται οι αποφάσεις των διοικήσεων των υπόλοιπων σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Μέχρι τη Δευτέρα, σχετικές αποφάσεις αναμένονται από δεκάδες ακόμα πρωτοβάθμια σωματεία του Πειραιά, όπως των οικοδόμων, των εργαζομένων σε ιματισμό, κλωστοϋφαντουργία και δέρμα, των εμποροϋπαλλήλων, των εργαζομένων στα εργοστάσια και αλλού.

Κινητήρια δύναμη της νέας απεργίας αποτελεί αποκλειστικά η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά, που ανήκει στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά φρόντισε, χτες στη διάρκεια συνεδρίασης, να σβήσει κάθε αυταπάτη στους εργαζόμενους, ρίχνοντας τις μάσκες και απορρίπτοντας την πρόταση της αγωνιστικής παράταξης της ΔΑΣ για απεργία στις 29 του μήνα. Ειδικότερα, οι συνδικαλιστές της παράταξης της ΔΑΚΕ αυτή τη φορά συμπαρατάχτηκαν ξεκάθαρα με την ΠΑΣΚΕ και εναπέθεσαν την υπόθεση των απεργιακών κινητοποιήσεων στη ...ΓΣΕΕ! Οσον αφορά στη στάση της ΑΠ, ο συνδικαλιστικός της εκπρόσωπος Ι. Γαβρίλης είπε μεν ότι ...συμφωνεί με την απεργία, όμως πρότεινε αυτή να την αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ και αν, τελικά, δε ληφθεί η απόφαση, τότε ...βλέπουμε.

Μετά και την απόφαση του Εργατικού Κέντρου, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις στη μάχη της απεργίας. Στα πλαίσια των προετοιμασιών, τη Δευτέρα 20 του μήνα, στις 6.30 το απόγευμα, η Συντονιστική διοργανώνει σύσκεψη σωματείων και συνδικαλιστών, στο ΕΚΠ, ενώ από τη σύσκεψη θα εκλεγεί και γραμματεία για την καλύτερη λειτουργία της Επιτροπής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ