Τετάρτη 2 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΠΑΛ
Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 200

Τα 209 έφταναν χτες τα θύματα που μόνο επίσημα είχαν καταγραφεί στο Νεπάλ, μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που έπληξαν μεγάλο μέρος της ανατολικής και κεντρικής χώρας. Οι καταστροφές που σημειώθηκαν από το Σαββατοκύριακο, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στην πρωτεύουσα, Κατμαντού, όπου ολόκληρες συνοικίες χτυπήθηκαν από χείμαρρους λάσπης και συντριμμιών, υπερχείλισε και ο ποταμός Μπαγκμάτι.

Οι αγνοούμενοι εξακολουθούσαν να είναι δεκάδες. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται από αέρος επιχειρήσεις, μεταξύ άλλων για τη διάσωση αρρώστων.

Ο στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε στην εσπευσμένη απομάκρυνση 4.000 και πλέον ανθρώπων, πολλών με ελικόπτερα, μηχανοκίνητα πλεούμενα και κανό.

Πολλοί δρόμοι που συνδέουν την Κατμαντού με την υπόλοιπη χώρα παρέμεναν και χτες κλειστοί, καλυμμένοι από τόνους λάσπης.

Σταθμός στο αεροδρόμιο της Κατμαντού κατέγραψε 240 χιλιοστά κατακρήμνισης, το υψηλότερο επίπεδο από το 2002, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από τον Ιούνη ως τον Σεπτέμβρη την περιοχή πλήττουν μουσώνες, ωστόσο ο πληθυσμός μένει αθωράκιστος ουσιαστικά - οι ελλείψεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κ.τ.λ. είναι απερίγραπτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ