Κυριακή 19 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Συμμέτοχοι εξωραϊσμού

Τα δίδυμα ομοιότυπα και ομοούσια του νεοφιλελευθερισμού βγήκαν στην «καλάδα» με δολώματα, για να ψαρέψουν συμμέτοχους, στα σχέδιά τους, «αριστερούς» για τις νομαρχιακές και δημαρχιακές εκλογές και πιο πέρα ακόμη.

Στα πονηρά ανοίγματα και την υποκριτική πολυσυλλεκτικότητά τους, ένα μόνο ζητάνε, κατά την ευαγγελική πρόσκληση: όποιος θα πάει μαζί τους από την αριστερή όχθη, να απαρνηθεί «εαυτόν» και να τους ακολουθήσει. Να απαρνηθούν, δηλαδή, αρχές και αντιλήψεις που προσδιόριζαν την όποια, «αριστεροσύνη» τους και να συνταχτούν και να υπηρετήσουν την αντικοινωνική πολιτική και τις κατακτητικές πολεμικές επιχειρήσεις της «νέας τάξης».

Με τα δολώματα αυτά προς την Αριστερά, προσπαθούν και οι δύο εκπρόσωποι του δικομματισμού να εξωραΐσουν την εικόνα τους και να παρασύρουν για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους.

Η ΝΔ επιχειρεί, έτσι, να ξεπλύνει το δεξιό συντηρητικό και αντιαριστερό παρελθόν της και το ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ανύπαρκτης προοδευτικότητας.

Οσο για εκείνους, τους ελάχιστους, που καλούνται να δώσουν ένα πλαστό βερνίκι του παλιού αριστερού παρελθόντος τους, με αντάλλαγμα ψίχουλα αντιπαροχής η δικαιολόγηση της αποδοχής είναι ότι θα χρησιμοποιήσουν την εξουσία για να την «αλλάξουν από τα μέσα»...

Με το ίδιο αυτό σκεπτικό οι ίδιοι αυτοί «αριστεροί» αποδέχονται το κογκλάβιο της ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟικής συμμορίας που βομβαρδίζει τους λαούς, στο όνομα των μεγαλοσυμφερόντων του κεφαλαίου.

Βλάκες, βέβαια, δεν μπορεί να είναι οι άνθρωποι. Πονηροί όμως είναι αναμφισβήτητα που, περνώντας μάλιστα σε αντεπίθεση, για να δικαιολογήσουν τη δική τους ενδοτικότητα, κατηγορούν εμάς για «στενότητα» στα ανοίγματα προς την κοινωνία, ωσάν να είναι αυτοί, οι αφελείς, αυτόκλητοι προστάτες!


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ