Πέμπτη 3 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Με τους αγώνες τους κερδίζουν τμήματα για τα σχολεία τους

Πανελλαδική μέρα δράσης στις 7 Οκτώβρη για τους μαθητές

Σε πανελλαδική μέρα δράσης στα σχολεία καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη. Με το σύνθημα «Θέλουμε καλά σχολεία και καθηγητές, όχι συγχωνεύσεις και αποβολές», με πανό, πορείες σε δημαρχεία και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αποχές και καταλήψεις, κλείσιμο δρόμων, καθιστικές διαμαρτυρίες θα ακουστούν η φωνή των μαθητών και τα δίκαια αιτήματά τους στα σχολεία.

«Μετά τον ένα μήνα ανοιχτών σχολείων, είμαστε εξοργισμένοι με το υπ. Παιδείας! Αντί να ασχολείται με την κατάσταση στα σχολεία, τα προβλήματα και τις ελλείψεις, κάνει ακόμα χειρότερα τα σχολεία μας, αφού έχουμε κενά καθηγητών, συγχωνεύτηκαν τμήματα, έχουμε σοβαρά ζητήματα σε κτίρια, υποδομές, μετακινήσεις. Μας αντιμετωπίζει λες και είμαστε εγκληματίες! Το μόνο που κάνει ο υπουργός είναι να αυξάνει το πόσες αποβολές και απουσίες θα παίρνουμε και να μιλάνε για το αν θα έχουμε το κινητό στην τσάντα ή στην τσέπη. Ελεος! Το σχολείο δεν είναι αναμορφωτήριο! Και οι μαθητές δεν είναι εγκληματίες!», σημειώνει η Συντονιστική και μεταξύ άλλων δηλώνει: «Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα βγήκαμε στους δρόμους, κινητοποιηθήκαμε μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές μας και κατακτήσαμε σε δεκάδες σχολεία το αυτονόητο: Να μην καταργηθούν τμήματα κατευθύνσεων ΓΕΛ, να λειτουργήσουν δεκάδες ειδικότητες των ΕΠΑΛ, να μη συγχωνευτούν τμήματα με 28+ μαθητές. Ετσι θα συνεχίσουμε!».

Παράλληλα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις γονιών κι εκπαιδευτικών σε διάφορες περιοχές.

Νέα συγκέντρωση ενάντια στις καταργήσεις τμημάτων γίνεται σήμερα, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από γονείς και εκπαιδευτικούς. Στον Πειραιά από τα 108 τμήματα που αρχικά προγραμματιζόταν να καταργηθούν, έχουν κερδηθεί τα 82 και γονείς κι εκπαιδευτικοί παλεύουν και για όλα τα υπόλοιπα.

Σε αποχή από τα μαθήματα και συγκεντρώσεις καλούν αύριο οι γονείς του 26ου Δημοτικού Σχολείου Αθήνας, ενάντια στις συγχωνεύσεις στο σχολείο. Στη Γενική τους Συνέλευση οι γονείς αποφάσισαν συγκέντρωση στις 8.15 π.μ. στην είσοδο του σχολείου και πορεία στη Φωκίωνος Νέγρη, καθώς και συγκέντρωση στις 12 μ. στην είσοδο του σχολείου και διαμαρτυρία στη 1 μ.μ. στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας (Χίου 16 - 18, Μεταξουργείο), από κοινού με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αθηνά».

Σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πύργου, σήμερα, Πέμπτη, στις 9 π.μ., απαιτώντας άμεσες λύσεις για προβλήματα που επικρατούν στο χώρο της Εκπαίδευσης στον νομό, προχωρούν μετά από κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν με γονείς η ΕΛΜΕ Ηλείας και ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου - Αρχαίας Ολυμπίας.

Επίσης, σε νέα κινητοποίηση σήμερα, Πέμπτη, στις 2 μ.μ. στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Χαλκίδα, καλούν εκπαιδευτικοί και γονείς της Εύβοιας, απαιτώντας να παρθούν πίσω οι αποφάσεις υποβάθμισης σχολείων και οι απειλές για πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην απεργία - αποχή κατά της «αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ