Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Ζητούν 8.000 διορισμούς

Με κεντρικό αίτημα τον άμεσο διορισμό 8.000 εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη των αναγκών των σχολείων, εκπαιδευτικοί από ΕΛΜΕ του λεκανοπεδίου πραγματοποίησαν χτες παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν διορισμένοι μόνιμοι και αναπληρωτές αλλά και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης. Αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ επέδωσε στα γραφεία του υπουργού και υφυπουργού Παιδείας ψήφισμα με τα αιτήματα της συγκέντρωσης η οποία ήταν προγραμματισμένη πριν από τη δημοσιοποίηση την περασμένη Τετάρτη του σχεδίου ρύθμισης για το διορισμό των εκπαιδευτικών.

Μία ρύθμιση η οποία εντείνει τα αδιέξοδα χωρίς να λύνει το πρόβλημα της αδιοριστίας και της εργασιακής ομηρίας χιλιάδων αναπληρωτών ενώ έρχεται να επιβεβαιώσει το ρόλο της επετηρίδας ως του μόνου αντικειμενικού συστήματος διορισμών αλλά και την ανάγκη συσπείρωσης των εκπαιδευτικών γύρω από το αίτημα για επαναφορά της. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας προβλέπει ότι από το 2003 ο διορισμός εκπαιδευτικών θα γίνεται κατά 75% από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και κατά 25% από τον πίνακα αναπληρωτών με 16μηνη προϋπηρεσία. Μετά την εξάντλησή του οι διορισμοί θα γίνονται από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία τους και τη βαθμολογία τους στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, κάτι που προοπτικά καθιστά τη συμμετοχή στο διαγωνισμό ως προϋπόθεση για κάθε διορισμό.

Ζωντανή ίσως απόδειξη των αδιεξόδων στα οποία έχει οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς η κατάργηση της επετηρίδας και η αποσύνδεση του πτυχίου από το δικαίωμα στη δουλιά, ήταν η παρουσία χτες στο υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικών, οι οποίοι πέτυχαν βαθμολογία πάνω από τη βάση στο διαγωνισμό του 2000, όμως δε διορίστηκαν. Η συγκεκριμένη κατηγορία εκπαιδευτικών, την επόμενη σχολική χρονιά θα καλύψει το 25% των διορισμών ενώ από το 2003 δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη γι' αυτή την κατηγορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ