Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Πενθήμερες αποχές από Δευτέρα

Σε βάθος χρόνου θα εξετάσει η κυβέρνηση το συνταξιοδοτικό πρόβλημα των πανεπιστημιακών, ενώ τα μισθολογικά τους αιτήματα θα αρχίσει να... τα συζητάει μετά το καλοκαίρι του 2003! Αυτή την αντιμετώπιση οι πανεπιστημιακοί τη θεωρούν καθαρό εμπαιγμό και προχωρούν όπως είχαν αποφασίσει, σε επαναλαμβανόμενες πενθήμερες αποχές με έναρξη μεθαύριο Δευτέρα.

Η χτεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) με τους υπουργούς Παιδείας, Π. Ευθυμίου και Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη, δεν ικανοποίησε σε τίποτα τους πανεπιστημιακούς. Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν μόνο σε ό,τι αφορά τα συνταξιοδοτικά του κλάδου: να ενταχθεί το εξωδιδακτικό επίδομα που λαμβάνουν οι πανεπιστημιακοί στο βασικό τους μισθό - κι έτσι να αυξηθούν οι συντάξιμες αποδοχές τους - αλλά κι αυτό προβλέπεται να γίνει, μαζί με αντίστοιχη ρύθμιση για τους δικαστικούς, τον Οκτώβρη του 2002. Για τα υπόλοιπα αιτήματά τους δεν υπήρξε ούτε καν συζήτηση.

Ετσι, η ΠΟΣΔΕΠ εμμένει στο πρόγραμμα κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει και από τη Δευτέρα, σε αποχή θα βρίσκεται το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των Πανεπιστημίου Πατρών, Πειραιά, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει και τρεις Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Αθήνας (Νοσηλευτική, Φυσικομαθηματική και Τμήματος ΜΜΕ). Τις αποφάσεις αναμένεται να ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι Σύλλογοι ΔΕΠ των πανεπιστημίων, που έχουν ορίσει συνελεύσεις μέσα στην ερχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ