Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καμία δέσμευση του δημάρχου για τα σχολεία της Αθήνας

Τα αιτήματα των γονιών που διαδήλωναν ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις, μετέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας προχθές Τετάρτη ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ζητώντας να μπει το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Ο Ν. Σοφιανός μίλησε για «μία συζήτηση η οποία απαιτεί απαντήσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες που θα πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή όχι μόνο για τα μερεμέτια αλλά σε όλους τους άξονες, όπως για παράδειγμα για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα σχολεία χωρίς πυρασφάλεια.

Εως πότε τα σχολεία της Αθήνας θα λειτουργούν χωρίς πιστοποιητικά πυροπροστασίας; Θα γίνει ο αντισεισμικός έλεγχος; Επειδή φέτος είναι η τέταρτη χρονιά για τα τμήματα που είναι σε κοντέινερ, ποιο είναι το σχέδιο της δημοτικής αρχής; Η δημοτική αρχή δεν φέρνει το θέμα για συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν λέει κουβέντα. Εχει να κρύψει κάτι; Υπάρχει σχέδιο; Υπάρχει στόχος να φτιαχτεί κάποιο καινούργιο σχολείο στην Αθήνα; Πότε θα ανακοινώσει η δημοτική αρχή και πότε θα τα δρομολογήσει; Πώς θα αντιμετωπιστούν συγκεκριμένα προβλήματα λειτουργίας; Πώς θα αντιμετωπιστεί η υποχρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές; Αυτά τα θέματα θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου», είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Σοφιανός.

Παραπέρα αναφέρθηκε στα σχολεία της Γκράβας, για τα οποία ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι παίρνουν προτεραιότητα για ανακαίνιση στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» και καθώς η Γκράβα ανήκει στους δήμους της Αθήνας και του Γαλατσίου, ο Ν. Σοφιανός ζήτησε ενημέρωση για το συγκεκριμένο έργο. «Η μόνη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι έχει απενταχθεί και από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας η ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων της Γκράβας, παρόλο που οι καυστήρες και όλο το σύστημα είναι από τα χρόνια της χούντας, και δεν αναφέρθηκε τίποτα στις δηλώσεις του υπουργού για το έργο αυτό», είπε ο Ν. Σοφιανός, ζητώντας να υπάρξουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα κονδύλια του προγράμματος.

Εκ μέρους των Ενώσεων Γονέων που διαδήλωναν έξω από το δημαρχείο, πήρε τον λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο η Αμαλία Γακοπούλου, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής, θυμίζοντας ότι από τον Φεβρουάριο οι γονείς είχαν ζητήσει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα των σχολείων, η οποία ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ζήτησε δέσμευση για μια τέτοια συνεδρίαση, παραθέτοντας μια σειρά αιτήματα του γονεϊκού κινήματος για τα κτιριακά ζητήματα των σχολείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ