Παρασκευή 11 Οχτώβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΑΠΘ
Κινητοποίηση στην Πρυτανεία με αφορμή την τρομακτική πτώση ασανσέρ στις φοιτητικές εστίες

Κινητοποίηση με αφορμή την τρομακτική ελεύθερη πτώση ασανσέρ στο Γ' κτίριο των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ πραγματοποίησαν χτες φοιτητικοί σύλλογοι στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, εκλεγμένοι στους φοιτητικούς συλλόγους συναντήθηκαν με την αντιπρύτανη Στ. Λάββα, όπου για ακόμη μια φορά βρέθηκαν στο «ίδιο έργο θεατές» με το «μπαλάκι των ευθυνών» για το σοκαριστικό συμβάν και τη συνολική τραγική κατάσταση στις φοιτητικές εστίες να πηγαίνει από την Πρυτανεία στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και στο υπουργείο.

«Η πολιτεία δεν δίνει λεφτά για να επισκευαστούν οι υποδομές» και «η διοίκηση του ΑΠΘ έχει κάθε διάθεση να τις αναβαθμίσει, αλλά δεν είναι στη δική της δικαιοδοσία», ήταν μία από τις πολλές δικαιολογίες που έχουν χιλιοειπωθεί στο παρελθόν και προσπαθούν να κρύψουν ότι η διαχρονική υποχρηματοδότηση των εστιών οδηγεί σε αυτά τα αποτελέσματα...

«Από κοινού, κυβέρνηση, ΙΝΕΔΙΒΙΜ και Πρυτανεία είναι εκτεθειμένοι, αφού η αρμόδια εταιρεία πιστοποίησης δεν επιβεβαιώνει έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ελέγχου, καταρρίπτοντας την επιχείρηση εφησυχασμού ότι υπήρχε σύστημα ελέγχου για το ασανσέρ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της λογικής κόστους - οφέλους που εκπορεύεται και υλοποιείται από ΕΕ, κυβέρνηση και κεφάλαιο. Αυτό είναι το "σύγχρονο" και "διεθνοποιημένο" πανεπιστήμιο που καμιά σχέση δεν έχει με τις ανάγκες μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας», καταγγέλλοντας επίσης την εισβολή πάνοπλων διμοιριών των ΜΑΤ στο ιστορικό κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής, οι οποίες τρομοκράτησαν φοιτητές που σε διπλανές αίθουσες έκαναν το μάθημά τους.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής, Χημικών Μηχανικών, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού από κοινού με τον ΣΟΦΕΘ συνεχίζουν σταθερά τις διεκδικήσεις τους για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών, των υποδομών, της φοιτητικής μέριμνας, άμεση ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους, πλήρη αντικατάσταση των ανελκυστήρων με σύγχρονους κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ