Σάββατο 18 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΟΙ ΕΛΛΕΝΙΤ
Στο πλευρό τους το ΚΚΕ

Στο πλευρό του εργοδότη η «τυφλή δικαιοσύνη»

Δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΛΛΕΝΙΤ, που βρίσκονται σε περίοδο αγωνιστικών κινητοποιήσεων, βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή Αγγελο Τζέκη, στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης της ΚΟΘ. Δεν είναι τυχαίο που η ΚΟΘ του ΚΚΕ επέλεξε την ΕΛΛΕΝΙΤ σαν έναν από τους πρώτους εργασιακούς χώρους για περιοδεία. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης αυτής διεξάγουν για αρκετό καιρό ένα σοβαρό απεργιακό αγώνα που ξεκίνησε με 24ωρη απεργία, συνεχίστηκε με καθημερινές στάσεις εργασίας, που η διάρκειά τους θα αυξηθεί από τη Δευτέρα 20 Μάη, ενώ προετοιμάζουν και νέα 24ωρη απεργία. Η διεύθυνση της επιχείρησης αρνείται να υπογράψει νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και να αναγνωρίσει το δικαίωμα του σωματείου να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση.

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος κατέθεσε τη δεδομένη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων και τους κάλεσε να κλιμακώσουν την πάλη τους και να τη συντονίσουν με το γενικότερο αγώνα όλων των εργαζομένων σε ένα πλατύ λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που μπορεί να μπει φραγμός στα αντιλαϊκά σχέδια.

Χτες δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έσπευσε να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις στάσεις εργασίας των εργαζομένων της ΕΛΛΕΝΙΤ με το σκεπτικό ότι θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της εταιρίας! Απ’ ό,τι γνωρίζουν οι πάντες όμως, δεν υπάρχει απεργία που να μη θίγει οικονομικά συμφέροντα του εργοδότη. Τι σημαίνει λοιπόν η απόφαση αυτή; Αυτό που σημαίνει είναι ότι στην ουσία το δικαστήριο επιχειρεί να καταργήσει το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Οι εργαζόμενοι πάντως της ΕΛΛΕΝΙΤ, συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας τους...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ