Κυριακή 19 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Προς διαπραγματεύσεις με το «πιστόλι στον κρόταφο»

Associated Press

Η βδομάδα άρχισε με την αναζήτηση της λύσης για το πού θα μεταφερθούν οι δεκατρείς Παλαιστίνιοι που εγκατέλειψαν τη Βηθλεέμ κατ' απαίτηση των Ισραηλινών, για να λυθεί ο αποκλεισμός του Ναού της Γέννησης. Οι «δεκατρείς» μεταφέρθηκαν στην Κύπρο, με σκοπό να μεταφερθούν στη συνέχεια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ δεν ελήφθη απόφαση, αφού διαπιστώθηκε ότι πολύ δύσκολα μπορούν να απαντηθεί σειρά ερωτημάτων που αφορά στο καθεστώς υπό το οποίο θα μείνουν στις χώρες της ΕΕ οι Παλαιστίνιοι. Ειδικότερα όσον αφορά στο ενδεχόμενο της έκδοσής τους στο Ισραήλ, καθώς ορισμένοι απ' αυτούς κατηγορούνται από τις ισραηλινές αρχές για συμμετοχή σε οργανώσεις που θεωρούνται τρομοκρατικές.

Απ' την άλλη ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει να κρατά τις θέσεις του γύρω από τις παλαιστινιακές πόλεις και περιοχές, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση Σαρόν θέλει να φέρει τους Παλαιστίνιους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το «πιστόλι στον κρόταφο» και πιθανόν με μια νέα ηγεσία, αφού είναι δεδηλωμένη η πρόθεση του Σαρόν να μη συζητήσει με τον Παλαιστίνιο ηγέτη. Θέση, για την οποία ο Ισραηλινός πρωθυπουργός βρήκε αμέριστη συμπαράσταση από την αμερικανική ηγεσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ