Τρίτη 21 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ελληνο-κινεζικές ανταλλαγές

Με τον Κινέζο ομόλογό του, Sun Jiazheng συναντήθηκε χθες ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συμμετοχή της Κίνας (διοργανώτρια των Ολυμπιακών του 2008) στην «Πολιτιστική Ολυμπιάδα» και η συγκρότηση σχετικής εθνικής επιτροπής.

Ο Ελληνας υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, όπως το «Bravo China» πέρυσι στο Ηρώδειο, που είχε πολύ μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία στην Κίνα. Είπε πως «θα το συνεχίσουμε όλα τα χρόνια μέχρι το 2008. Και ένα αντίστοιχο θέαμα, χαρακτηριστικό της Ελλάδας, ένα "Bravo Greece", αντίστοιχο του "Bravo China", θέλουμε να γίνεται στο Πεκίνο από τώρα έως το 2004, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί περιμένουμε πολλούς Κινέζους επισκέπτες στην Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα το 2004».

Ανάλογη συνεργασία αναμένεται και σε επίπεδο αρχαιολογικών και άλλων εκθέσεων και σε θέματα, όπως οι ελληνικές σπουδές στην Κίνα, η λειτουργία κινεζικού ινστιτούτου ερευνών κ.ά.

Ο Κινέζος υπουργός Πολιτισμού από τη μεριά του ήταν περισσότερο φειδωλός και αρκέστηκε σε γενικές διαπιστώσεις, όπως ότι «οι δύο χώρες έχουν μακρά ιστορία», «στο νέο αιώνα έχουμε κοινά προβλήματα, δηλαδή πώς να προωθήσουμε τον αρχαίο πολιτισμό στη νέα εποχή. Αυτό ακριβώς ήταν και το θέμα της συζήτησής μας και νομίζω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και να προωθήσουμε την πολιτιστική μας συνεργασία. Να κάνουμε ό,τι μπορούμε για το μέλλον του κόσμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ