Μετά την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση, ήρθε η σειρά της Κομισιόν να «αδειάσει» τα λαϊκά νοικοκυριά που καταστράφηκαν
INTIME NEWS |
Η Επιτροπή, στην κυνική απάντησή της σε Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τα νεκρά ψάρια στον Παγασητικό, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν βρίσκει μισή κουβέντα για να αναφερθεί στη δεινή θέση που βρίσκονται οι χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, τόσο στον κλάδο της αλιείας, του επισιτισμού και του τουρισμού της περιοχής, όσο και συνολικά, αλλά και για την επικίνδυνη κατάσταση για τη δημόσια υγεία.
Αναφέρει τυπικά ότι η ΕΕ διαθέτει από τα ταμεία της για τους πληγέντες πλημμυροπαθείς μόλις κάτι ψίχουλα που πέφτουν από το τεράστιο φαγοπότι των μεγάλων ομίλων της πολεμικής, της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας που χρηματοδοτούνται αφειδώς και μάλιστα με χρήματα των λαών, γιατί τέτοια είναι «τα κονδύλια της ΕΕ».
Θυμίζουμε ότι στην Ερώτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητούσε από την Κομισιόν να τοποθετηθεί για τα εξής:
Εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι παρότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Eρώτησή της τόνιζε εξαρχής ότι τα κονδύλια είναι ανεπαρκέστατα για τις μεγάλες ανάγκες των πληγέντων, η Επιτροπή προκλητικά αρκέστηκε στην επανάληψη των έως τώρα γνωστών και ανακοινωμένων κονδυλίων, χωρίς να αναφέρει το παραμικρό για οτιδήποτε επιπλέον.
Σε μια τέτοια περιβαλλοντική καταστροφή, όπως αυτή στον Παγασητικό, είναι που ξεγυμνώνονται τελικά οι «πράσινες» διακηρύξεις τους, που αποτελούν σκέτη υποκρισία, καθώς ο πακτωλός των ευρω-κονδυλίων δεν απευθύνονται στον λαό, αλλά στα αρπακτικά των «πράσινων» ομίλων.
Η εν λόγω απάντηση εκθέτει πέραν από την ίδια την κυβέρνηση της ΝΔ και τις δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, τους τοπικούς βουλευτές τους, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον δήμο Βόλου, που συνεχίζουν να σπέρνουν αυταπάτες για στήριξη των πληγέντων μέσα από ...«τα καλά» της «πράσινης» στρατηγικής της ΕΕ που στηρίζουν αναφανδόν όλοι τους. Οι μεταξύ τους αντιθέσεις δεν έχουν να κάνουν με τη στήριξη των πληγέντων και του λαού, αλλά τον έλεγχο των χρηματοδοτήσεων που θα προικίσουν και πάλι μεγαλοκατασκευαστικές εταιρείες και «πράσινα» κοράκια.
Μετά κι από αυτά, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο λαός του Βόλου, του Παγασητικού χρειάζεται να δυναμώσει την πάλη του για ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τις ανάγκες των πλημμυροπαθών, για 100% αποζημιώσεις, αλλά και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή.
Για να μη μείνει ο λαός με τα ψίχουλα, θα πρέπει να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που ξεκοκαλίζουν τα κονδύλια της ΕΕ, της κυβέρνησης και των τοπικών διοικήσεων. Κονδύλια από τον μόχθο του λαού που του ανήκουν και μόνο ο ίδιος μπορεί να τα διεκδικήσει για να καλύψει τις τεράστιες πιεστικές ανάγκες του.