Στη συνάντηση συμμετείχαν ωστόσο οι άλλες συνιστώσες του NFP, δηλαδή εκπρόσωποι των Οικολόγων (EELV), του μεταλλαγμένου ΚΚ Γαλλίας, αλλά και του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) που αμέσως μετά την πρόσφατη υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης Μπαρνιέ, επανέλαβε την ετοιμότητα να στελεχώσει μια κυβέρνηση ικανή να υπηρετήσει τη «σταθερότητα» στη χώρα.
Από τη μεριά του PS, ο γραμματέας του, Πιερ Ζουβέ, δήλωσε ότι «ο Ζαν Λικ Μελανσόν αποφάσισε να σπάσει την ένωση της αριστεράς» κατηγορώντας το ιδρυτικό στέλεχος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» για προσωπικές φιλοδοξίες, πως «δεν προσποιείται καν ότι προσπαθεί» και εφεξής θα είναι ο «υποψήφιος της άκρας αριστεράς». Επέμεινε δε ότι η απόφαση της «Ανυπότακτης Γαλλίας» να μη συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τον διορισμό πρωθυπουργού «αποδυναμώνει την αριστερά στο σύνολό της, στην ικανότητά της να έχει λαϊκές νίκες, νίκες για τους Γάλλους».
Ο δε πρόεδρος του PS, Ολιβιέ Φορ, επανέλαβε ότι «ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας θα πρέπει να προέρχεται από την αριστερά και η όποια κυβέρνηση συνασπισμού προκύψει θα πρέπει να δεσμευτεί για αλλαγές στο συνταξιοδοτικό και την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους διαβίωσης», εκτιμώντας ότι ο Μακρόν δεν είναι πλέον σε θέση... «να είναι διαιτητής της κομψότητας». Πρόσθεσε δε ότι «δεν εναπόκειται στον κ. Μακρόν να πει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται το Κοινοβούλιο, ειδικότερα, και σε τι είδους πλειοψηφία πρέπει να ηγούμαστε», καταλήγοντας ότι «το πρώτο επίτευγμα των συζητήσεων που είχαμε μέχρι τώρα είναι να αφαιρέσουμε την ακροδεξιά από αυτήν τη συνάντηση και να επιτρέψουμε, κατά κάποιον τρόπο, σε όσους φιλοδοξούν να ηγηθούν, να μην το κάνουν πλέον υπό την πίεση της ακροδεξιάς». Μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε ότι ήταν «ενδιαφέρουσα αλλά ατελέσφορη συνάντηση» και πρόσθεσε: «Διεκδικούμε, πολύ λογικά (...) έναν πρωθυπουργό της αριστεράς που θα είναι ανοιχτός σε συμβιβασμούς».
Από τη μεριά της, η επικεφαλής των Οικολόγων (EELV), Μαρίν Τοντελιέρ, είπε ότι «εάν υπάρξει κάποια συνέχεια στις συζητήσεις, αυτή θα έπρεπε μάλλον να γίνει στην Εθνοσυνέλευση», λέγοντας ότι το κόμμα της προσήλθε στη συνάντηση «χωρίς ψεύτικη αφέλεια» και «για να ακούσει ποιες παραχωρήσεις ήταν έτοιμος να μας κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το πολιτικό του στρατόπεδο». Ενώ σημείωσε για τον Μακρόν ότι δεν έκανε «κανέναν συμβιβασμό, καμία υποχώρηση» και συμπλήρωσε ότι «δεν τίθεται θέμα συμμετοχής των Πρασίνων σε μια κυβέρνηση με τους Ρεπουμπλικάνους».
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε και ο Λοράν Βοκιέ, επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής Δεξιάς, όσον αφορά «μια συνεργασία μεταξύ της κεντροδεξιάς και της αριστεράς».
Στο μεταξύ, συνεργάτες του Μακρόν δήλωσαν ανώνυμα σε ΜΜΕ ότι αναμένεται να διορίσει νέο πρωθυπουργό εντός διημέρου και ότι ελπίζει να μη χρειαστεί να διαλύσει και πάλι την Εθνοσυνέλευση, στους 30 μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας του.