Παρασκευή 24 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παντού το μήνυμα της απεργίας

«Το μήνυμα της απεργίας πρέπει να φτάσει παντού»! Αυτό ακριβώς κάνουν πράξη εδώ και μέρες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι των πρωτοβάθμιων σωματείων της Αθήνας. Είναι αποφασισμένοι να λιώσουν τις σόλες των παπουτσιών τους, ώστε και ο τελευταίος εμποροϋπάλληλος, σερβιτόρος, μάγειρας, ξενοδοχοϋπάλληλος, υπάλληλος γραφείου, εργατοϋπάλληλος, να ενημερωθεί και να συμμετέχει αποφασιστικά στην απεργία στις 29 Μάη.

Ετσι, την ερχόμενη Κυριακή 26 Μάη η διοίκηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων καλεί όλους τους εργαζόμενους σε έκτακτη γενική συνέλευση για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας. Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού καλεί σε συνεδρίαση όλα τα παραρτήματά του για τον ίδιο σκοπό. Αντίστοιχη σύσκεψη διοργανώνει και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων την ερχόμενη Δευτέρα.

Η χτεσινή μέρα ήταν πλούσια σε περιοδείες και εξορμήσεις. Το πρωί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού πραγματοποίησε εξόρμηση σε εστιατόρια, «φαστ - φουντ» και καφετερίες (ΙΝΤΕΑΛ, ΦΛΟΚΑΦΕ, ΟΡΦΕΑΣ, ΠΟΛΙΣ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΟ, ΣΕΛΙΕΡ, ΕΒΕΡΕΣΤ, ΓΚΟΥΝΤΙΣ κλπ.) στο κέντρο της Αθήνας και στο Κολωνάκι. Η ανακοίνωση, όπως και το κάλεσμα συμμετοχής, έφτασε σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Ολοι οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στην αντιπροσωπεία την αγανάκτησή τους για τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στην κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα στον κλάδο τους με τον επιχειρούμενο αποχαρακτηρισμό των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπροστά στην ογκούμενη δυσαρέσκεια των εργαζομένων, η εργοδοσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τους τρομοκρατήσει, προκειμένου να μη συμμετάσχουν στην απεργία. Μια τέτοια περίπτωση η αντιπροσωπεία αντιμετώπισε στο ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ», καθώς μόλις μπήκε στο χώρο της κουζίνας του ξενοδοχείου, ειδοποιήθηκε από εργαζόμενους ότι ο διευθυντής ήδη έχει αντιληφθεί την παρουσία τους στο χώρο και ότι θα την πληρώσουν γι' αυτό οι εργαζόμενοι! Η αντίδραση των συνδικαλιστών ήταν άμεση. Επισκέφτηκαν τον διευθυντή Ν. Σπυρίδων και του ξεκαθάρισαν ότι κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την είσοδο των συνδικαλιστών στο χώρο δουλιάς. Οι εξορμήσεις του συνδικάτου θα συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες.

Αντίστοιχες εξορμήσεις πραγματοποίησαν και συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλου από νωρίς το μεσημέρι. Το απόγευμα πραγματοποίησαν εξόρμηση στα καταστήματα της οδού Σταδίου, ενώ νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί εξόρμηση στο πολυκατάστημα «ΦΩΚΑΣ» στην Ερμού. Στόχος είναι όλοι οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας να ενημερωθούν για την απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ