Τρίτη 31 Δεκέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ «E-FOOD»
«Η εργοδοσία πήρε δυναμική απάντηση, ο τσαμπουκάς δεν πέρασε!»

«Ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματά μας», διαμηνύει το Σωματείο, καταγγέλλοντας την επιχείρηση καταστολής στην πρόσφατη απεργία

Eurokinissi

Με τη στάση εργασίας του περασμένου Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι νέες κινητοποιήσεις των διανομέων της «e-food» στην Αττική, που είχαν ξεκινήσει την Παρασκευή με 24ωρη απεργία από το Σωματείο τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διανομείς κατέβηκαν στην απεργιακή τους κινητοποίηση αντιδρώντας στην επέκταση της δουλειάς μέσω εργολάβων - στολαρχών και στην απόφαση της εταιρείας να αλλάξει τον τρόπο καθορισμού των ωραρίων των διανομέων. Η αλλαγή αυτή, όπως καταγγέλλει το επιχειρησιακό Σωματείο, έχει στόχο να εξωθήσει εργαζόμενους σε παραίτηση ή να τους αναγκάσει να στραφούν στη δουλειά μέσα από εργολάβους - στολάρχες.

Μάλιστα την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων, που στο πλαίσιο της απεργίας οργανώθηκε και μοτοπορεία μέχρι την έδρα της εταιρείας, οι διανομείς βρήκαν εκεί απέναντί τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να εμποδίσουν την είσοδό τους στα γραφεία.

Την απαράδεκτη αυτή στάση της εργοδοσίας, που συστηματικά αποφεύγει να απαντήσει στα αιτήματα των εργαζομένων και επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «e-food» Αττικής.

Σημειώνει ότι η εργοδοσία κάλεσε την αστυνομία «για να προφυλάξει τα γραφεία» και να αποφύγει να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Παράλληλα οι δυνάμεις της αστυνομίας ανέλαβαν τον ρόλο του «ιδιωτικού security», επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά «με ποιανού το μέρος είναι το κράτος και η κυβέρνηση», αφού «κάνει πλάτες στους μεγάλους ομίλους, που θησαυρίζουν ακόμα και με παρανομίες, που έχουμε επίσημα καταγγείλει στο ΣΕΠΕ και στο υπουργείο Εργασίας».

«Η Efood πήρε δυναμική απάντηση! Ο τσαμπουκάς δεν πέρασε, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας» τονίζει το Σωματείο. Ενώ, επισημαίνει ότι στο κτίριο όπου η εργοδοσία προσπαθεί να απαγορεύσει την είσοδο θα έπρεπε να έχει παραχωρήσει χώρο ως έδρα του επιχειρησιακού Σωματείου.

«Καταγγέλλουμε την εταιρεία για το όλο συμβάν και την καθιστούμε υπεύθυνη για οτιδήποτε συμβεί από δω και πέρα σε αγωνιζόμενους απεργούς που στοχοποιήθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Καταγγέλλουμε την προκλητική κίνηση αστυνομικού να πιάσει το όπλο του», καταλήγει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ