Σε μια απαράδεκτη αγωγή προχώρησε η διοίκηση της ΕΡΤ, απαιτώντας να ακυρωθεί απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για τον καθορισμό προσωπικού ασφαλείας σε μέρα απεργίας. Ο στόχος της κρατικής διοίκησης είναι σαφής: Να θέσει σε αμφισβήτηση το δικαίωμα στην απεργία, κάτι που καταγγέλλει το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, αφού εδώ και χρόνια «η διοίκηση της ΕΡΤ αρνείται να συμφωνήσει με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων της στο προσωπικό ασφαλείας».
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ σημειώνει πως η διοίκηση θέλει να «χτυπήσει» την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων, «δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο απεργοσπαστικό μηχανισμό για να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικούν τα δικαιώματά τους αντιπαλεύοντας την κρατική εργοδοσία και τη διοίκηση της ΕΡΤ». Και προσθέτει πως ο πρόεδρος της ΕΡΤ επιδιώκει να συζητά «αποκλειστικά με την κυβέρνηση» και με τις «πλάτες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού» βασικά δικαιώματα, όπως την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, «χωρίς να υπολογίζει τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους».
Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ τονίζει επίσης: «Η προσφυγή των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ είναι το τελευταίο μέσο που απομένει στα χέρια τους, όταν η εργοδοσία πεισματικά αρνείται να συμφωνήσει με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων». Καλεί τους εργαζόμενους να μην περιμένουν ότι μπορούν να βρουν το δίκιο τους αποκλειστικά με δικαστικά μέσα, καθώς η εργοδοσία έχει στη φαρέτρα της πλήθος αντεργατικών νόμων, για να κερδίζει χρόνο σε βάρος μας. Θυμίζει, άλλωστε, ότι και πρόσφατα η ένωση των εργοδοτών των τηλεοπτικών σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) προχώρησε σε αγωγή κατά των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των τεχνικών τηλεόρασης, ζητώντας την ακύρωση και αυτής ακόμη της ΣΣΕ που διαμόρφωσε ο ΟΜΕΔ πολύ κάτω από τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά και άλλων δικαιωμάτων τους, πατώντας σε νομοθετικά παραθυράκια.
Το ΠΑΜΕ Τύπου καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ «με σύμμαχο τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις σε κάθε χώρο δουλειάς» να οργανώσουν την πάλη και να απαντήσουν συλλογικά και αγωνιστικά στην εργοδοτική αυθαιρεσία και επίθεση, να απαιτήσουν τα δικαιώματά τους στη ζωή και στη δουλειά. Συγκεκριμένα, προβάλλει τις διεκδικήσεις για υπογραφή ΣΣΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, με αυξήσεις στους μισθούς, για επαναφορά 13ου-14ου μισθού και σύνταξης, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο κ.ά.