Πέμπτη 9 Γενάρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Αλλος ένας έφηβος μαχαιρώθηκε

Ενας έφηβος 14 ετών έχασε τη ζωή του, έχοντας δεχτεί επίθεση με μαχαίρι την Τρίτη το απόγευμα μέσα σε λεωφορείο στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η συχνότητα των επιθέσεων με μαχαίρια έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Τον Σεπτέμβρη άλλος ένας έφηβος μαχαιρώθηκε και σκοτώθηκε στην ίδια συνοικία, το Γούλιτς. Συνολικά, περισσότερα από 50.500 τέτοια επεισόδια καταγράφηκαν στην Αγγλία και στην Ουαλία από τον Μάρτη του 2023 μέχρι τον ίδιο μήνα του 2024, αύξηση 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Τον Σεπτέμβρη η κυβέρνηση απαγόρευσε με νόμο τις ματσέτες και τα μαχαίρια τύπου «ζόμπι», η χρήση των οποίων διπλασιάστηκε μέσα σε μια πενταετία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org