Τι κι αν μαζί με το ασανσέρ κατέρρευσε και το αφήγημα της κυβέρνησης περί ...αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων; Τι κι αν αποδείχθηκε για μια ακόμα φορά ότι τα νοσοκομεία είναι σε τραγική κατάσταση, ότι ασθενείς και υγειονομικοί πληρώνουν πολλαπλά την αποψίλωση ακόμα και των τεχνικών υπηρεσιών και τη γενίκευση της εργολαβοποίησης;
«Ψιλά γράμματα» κι αυτά, όταν με το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύεται πια περίτρανα πού πάνε τα περιβόητα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (ΤΑΑ), ότι οι περίφημες ανακαινίσεις των νοσοκομείων δεν γίνονται με κριτήριο την επιβεβλημένη αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής τους όπως και των Κέντρων Υγείας, αλλά για το ξεκοκάλισμα των πόρων από τα πράσινα αρπακτικά (βλ. ενεργειακές αναβαθμίσεις και άλλα παρόμοια προγράμματα).
Χώρια που υπάρχουν περιπτώσεις, όπου οι πολυδιαφημισμένες «ανακαινίσεις» δημιουργούν νέα προβλήματα όπως στο νοσοκομείο ΚΑΤ, όπου καταγγελίες του Σωματείου κάνουν λόγο για προχειρότητες, ώστε να πιαστούν οι προθεσμίες του ΤΑΑ, με κινδύνους ακόμα και για τη στατικότητα κτηρίων και με τοίχους να πέφτουν, σοβάδες να ξηλώνονται κ.ο.κ.
Τα μεγαλύτερα θύματα είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία κινδυνεύουν καθημερινά προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους. Αυτή η τραγική κατάσταση στις υποδομές φέρνει ξανά στην επιφάνεια το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμιά πρόβλεψη για την προστασία της υγείας και της ζωής τους, για αντιμετώπιση επαγγελματικών κινδύνων, για την παρουσία Γιατρού Εργασίας που θα συμβάλλει στην πρόληψη «ατυχημάτων».
Αυτή είναι η «μεγάλη εικόνα» που δίνει απάντηση και στο «όλα βαίνουν καλώς», που διακινεί η κυβέρνηση, δικαιώνοντας για μια ακόμα φορά τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για διεξοδικό έλεγχο όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών των κρατικών μονάδων Υγείας. Για έργα με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, με γνώμονα τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση, αλλά και τη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των τεχνικών υπηρεσιών κ.ο.κ.