Τρίτη 28 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εσυρε ηθοποιούς στα δικαστήρια

Την κατανόηση και συμπαράσταση του κοινού ζήτησαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ για τη ματαίωση της πρεμιέρας (22/5) του έργου «Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα». Οι ηθοποιοί τονίζουν ότι την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση φέρει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Β. Αρδίτης, προσέφυγε στα δικαστήρια όπου κρίθηκε παράνομη η απεργία. Ετσι στις 24/5 δόθηκε η πρεμιέρα. Αίτημα των ηθοποιών ήταν η επαναπρόσληψη 15 συναδέλφων τους, των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν.

«Τα ζητήματα του πολιτισμού δε λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων», επισημαίνουν, δικαίως, οι ηθοποιοί. Χαρακτηρίζουν «όψιμη», μετά τη δικαστική απόφαση, την αποδοχή του διαλόγου από τον Β. Αρδίτη, υπογραμμίζοντας: «Ο διάλογος για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του ΚΘΒΕ προϋποθέτει την άρση των αιτίων που οδήγησαν στην τελευταία κρίση».

Σε ανακοίνωσή της η Αντιπροσωπευτική Επιτροπή ηθοποιών του ΚΘΒΕ επισημαίνει ότι «όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, ο υπουργός Πολιτισμού, το ΔΣ του ΚΘΒΕ, η ΠΟΘΑ, το ΣΕΗ και οι ηθοποιοί έχουν αποδείξει έμπρακτα τη διάθεσή τους για απεμπλοκή από το πρόβλημα της εργασιακής ακαταστασίας και της καλλιτεχνικής δυσλειτουργίας του θεάτρου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ