Με την κατάθεση της Ελένης Τάκου, που ήταν συντονίστρια στο Δίκτυο Καταγραφής Ρατσιστικής Βίας, η οποία μίλησε με στοιχεία για τις επιθέσεις σε αλλοδαπούς που συνδέονται με την εγκληματική φασιστική Χρυσή Αυγή, συνεχίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Οπως ανέφερε, οι επιθέσεις αυτές αυξήθηκαν με την είσοδο των φασιστών στη Βουλή και μειώθηκαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του αντιφασίστα μουσικού στο Κερατσίνι. Με την κατάθεση αυτή ολοκληρώθηκαν οι σχολιασμοί της Πολιτικής Αγωγής για τις καταθέσεις των επόμενων 21 μαρτύρων κατηγορίας.
Τονίστηκε από τους συνηγόρους της οικογένειας του αντιφασίστα μουσικού και των Αιγυπτίων αλιεργατών ότι οι εν λόγω καταθέσεις φωτογραφίζουν, αναδεικνύουν, οριοθετούν κατά τρόπο αδιαμφισβήτητο τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. «Δικάζεται μια εγκληματική οργάνωση, με απόλυτη ιεραρχία, με στρατιωτική πειθαρχία, με συγκεκριμένη στοχοθεσία, που απέκτησε και κοινοβουλευτικό χαρακτήρα», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.
Υπογραμμίστηκε επίσης ως μοναδικός αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ο Ν. Μιχαλολιάκος, που «καμία δράση τοπικής δεν μπορούσε να γίνει χωρίς την έγκρισή του». Μάλιστα, αναδείχθηκε από τις καταθέσεις, όπως αναφέρθηκε, η ενεργός δράση της Χρυσής Αυγής τουλάχιστον από το 1992. Παρέπεμψαν επίσης, μεταξύ άλλων, στην κατάθεση της Λ. Κανέλλη, βουλευτή του ΚΚΕ, η οποία είπε για τη δολοφονική επίθεση: «Οι Αιγύπτιοι ψαράδες είχαν διπλή σημασία για τη Χρυσή Αυγή: Ηταν και εργατική τάξη και αλλοδαποί, ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία, που έχαιραν εκτίμησης. Το νόημα είναι ο τρόμος για τους υπόλοιπους μετανάστες: "Αν αυτοί που είναι τόσα χρόνια εδώ παθαίνουν αυτό, πού να πάω εγώ;"».