Τρίτη 11 Φλεβάρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγωνιστική κλιμάκωση και συμμετοχή στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας κάλεσε τους μαθητές σε ανοιχτή συνεδρίαση την Κυριακή στον πολυχώρο «BUMS», με σκοπό να συζητήσουν πώς θα συνεχίσουν τον αγώνα τους συλλογικά και πολύμορφα, ώστε να είναι ακόμα περισσότεροι μαθητές στο Σύνταγμα την Παρασκευή 28 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, κατά την οποία συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα στα Τέμπη.

Οι μαθητές μετέφεραν την πείρα από τα σχολεία τους και την προσπάθεια να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, αλλά και από τις πρωτοβουλίες που έχουν πάρει για δεκάδες δράσεις. Τη συζήτηση απασχόλησε επίσης η μάχη που δίνουν οι μαθητές στα σχολεία που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μετατρέπονται σε «Ωνάσεια», ώστε να μην εφαρμοστεί αυτή η αδικία που πετάει χιλιάδες μαθητές έξω από τα σχολεία της γειτονιάς τους.

Στο ψήφισμα όπου κατέληξε η ανοιχτή συνεδρίαση της Συντονιστικής οι μαθητές πιάνουν το νήμα από τις συγκλονιστικές πορείες της Παρασκευής στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, που κατάφεραν «να νικήσει ο αγώνας και όχι η σιωπή», και δίνουν συνέχεια καλώντας σε:

  • «Συζήτηση στα 15μελή μας, διεκδικούμε να γίνουν συνελεύσεις των σχολείων μας, για να φτάσει παντού το κάλεσμα για τις συγκεντρώσεις στις 28/2.
  • Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου κάνουμε στα σχολεία μας δράσεις και τοπικές κινητοποιήσεις. Φτιάχνουμε συνθήματα με τσάντες, πανό, graffiti στους τοίχους των σχολείων μας.
  • Ζωντανεύουμε τις τοπικές Συντονιστικές μας! Συζητάμε στις γειτονιές μας με τα υπόλοιπα 15μελή και σχολεία για να κάνουμε τοπικές πορείες, συναυλίες, για να φωνάξουμε με όλους τρόπους ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί. Δεν θα συγκαλυφθεί.
  • Για να είναι ακόμη πιο συντονισμένος ο αγώνας μας δημιουργούμε και νέες Συντονιστικές όπου δεν υπάρχουν!
  • Παίρνουμε πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τα σχολεία μας!
  • Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συμμαθητών μας στα "Ωνάσεια Σχολεία" και το κείμενο υπογραφών ενάντια στα "Ωνάσεια Σχολεία".
  • Κλείνουμε τα σχολεία μας με καταλήψεις και δίνουμε από τώρα ραντεβού στο Σύνταγμα στις 28/2 στις 11.00, τη μέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από το έγκλημα!

Ποτάμια οργής, ελπίδα και οξυγόνο - Το δίκιο θα κριθεί με τον λαό στον δρόμο!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στις 7 Φλεβάρη στα Προπύλαια (2025-02-01 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες των μαθητών (2023-03-10 00:00:00.0)
Αντιδράσεις ενάντια στις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις συγχωνεύσεις (2021-10-20 00:00:00.0)
Μαζική κινητοποίηση των μαθητών στην Κεφαλονιά (2018-11-06 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την Πανελλαδική Συνάντηση Συντονισμού (2018-01-23 00:00:00.0)
Απευθύνει κάλεσμα πανελλαδικού συντονισμού στις 28 Γενάρη (2018-01-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ