Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Ποινικές διώξεις για τρεις

Στην άσκηση ποινικής δίωξης στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, στον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ την περίοδο του δυστυχήματος και σε ένα στέλεχος της «Interstar Security», εταιρεία που έχει αναλάβει τη φύλαξη και βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ από το 2017, προχώρησε ο αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λάρισας που ανέλαβε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για το μη προσκομισθέν βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τον Εμπορευματικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 28ης Φλεβάρη 2023.

Και οι τρεις κατηγορούνται για πλημμελήματα. Συγκεκριμένα: Το στέλεχος της «Interstar Security» για το αδίκημα της υπεξαγωγής εγγράφου κατ' εξακολούθηση και για απείθεια. Για τα ανωτέρω πλημμελήματα διώκεται ως ηθικός αυτουργός και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ διώκεται μόνο για ηθική αυτουργία στην υπεξαγωγή εγγράφου.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό είχε προκύψει πέρυσι το φθινόπωρο, όταν στην ανάκριση για τη σύγκρουση στα Τέμπη διαπίστωσαν ότι μέσα στο βιντεοληπτικό υλικό συμπεριλαμβάνονταν όλοι οι Σιδηροδρομικοί Σταθμοί εκτός από εκείνον από όπου ξεκίνησε η εμπορική αμαξοστοιχία. Και οι τρεις, πλέον, αναμένεται να οδηγηθούν σε δίκη, που ο χρόνος της θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ