Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετεκλογική ... «επιτάχυνση» για την «Αθήνα 2004»

Βέβαιος ότι η Αθήνα θα διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δήλωσε χτες ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Χ. Α. Σάμαρανκ κατά την άφιξή του στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας της ΔΟΕ για τον έλεγχο της προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα του 2000. Ο πρόεδρος της ΔΟΕ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι «οι εκλογές θα επηρεάσουν την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, γιατί θα είναι ένα νέο ξεκίνημα για την επιτάχυνση των διαδικασιών».

Η απάντηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αφού είναι γνωστό ότι και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζ. Ρογκ, προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, είχε δηλώσει πως η ΔΟΕ εγκρίνει κάποιες αλλαγές που αφορούν την οργάνωση της εταιρίας. Δεν αποκλείεται λοιπόν μετά τις εκλογές να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στο σχήμα της Οργανωτικής Επιτροπής, τις οποίες η ΔΟΕ φαίνεται πως εγκρίνει. Ακόμα, οι όποιες καθυστερήσεις εμφανίζονταν μέχρι τώρα στην προετοιμασία των αγώνων, δεν αποκλείεται μετεκλογικά να χρησιμοποιηθούν ως ένα καλό πρόσχημα για απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών και μελετών για λόγους... ταχύτητας.

Στο μεταξύ, χτες η ΔΟΕ ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συμφωνίας με την αμερικάνικη εταιρία παροχής οικονομικών υπηρεσιών «Τζον Χάνκοκ» για τη χορηγία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σολτ Λέικ Σίτι (2002) και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έναντι 50 εκατομμυρίων δολαρίων (18 δισ. δρχ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ