Σήμερα στις 10 π.μ. στην Πρυτανεία
Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία διαγραφών φοιτητών, που υλοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του κατάπτυστου νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, απαιτούν με κινητοποίησή τους στην Πρυτανεία σήμερα Πέμπτη στις 10 π.μ. φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.
Προχωρώντας σε συγκέντρωση στον χώρο την ώρα που θα συζητείται το συγκεκριμένο θέμα σε συνεδρίαση της Συγκλήτου, οι σύλλογοι επισημαίνουν πως οι διαγραφές απειλούν χιλιάδες που προσπαθούν να ξεπεράσουν καθημερινά τα εμπόδια που έχουν βάλει στις σπουδές τους οι κυβερνήσεις και, μεταξύ άλλων, διεκδικούν:
«Οχι στις διαγραφές - Οι διοικήσεις να μην εφαρμόσουν τη διάταξη του νόμου για τις διαγραφές! Να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. Να εξασφαλιστεί εμβόλιμη εξεταστική για όλους τους φοιτητές. Μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια που εκτοξεύει το κόστος σπουδών και ζωής. Ειδικά μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών (εργαστήρια σε κατάλληλο ωράριο, ενισχυτική διδασκαλία στο πλαίσιο του πανεπιστήμιου, εξασφάλιση φοιτητικών αδειών)».