Πέμπτη 13 Μάρτη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Αναδιάταξη» στην ίδια αντιλαϊκή ρότα

Ενώπιον της Βουλής ορκίζεται σήμερα στις 11 π.μ. ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος διαδέχεται την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στο μεταξύ, ο Κυρ. Μητσοτάκης παίρνει τις τελικές του αποφάσεις ενόψει ανασχηματισμού (αναμένεται να ανακοινωθεί τοις επόμενες μέρες ή και ώρες) προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει με νέα ορμή το αντιλαϊκό της έργο. Αλλωστε, με μια αναδιάταξη στελεχών επιχειρεί να δώσει προς τα έξω εικόνα «επανεκκίνησης» του κυβερνητικού έργου, μπροστά στη λαϊκή οργή και στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του τελευταίου διαστήματος για το έγκλημα των Τεμπών. «Επανεκκίνηση» με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτη η πολιτική που φέρνει αντιμέτωπο τον λαό με «Τέμπη» σε κάθε πτυχή της ζωής του.

Σε αυτό το φόντο, την Τρίτη ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου Τόνι Μέρφι. «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε επισκόπηση των πόρων που έχουν αντληθεί έως σήμερα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και σημειώθηκε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που έχουν αξιοποιήσει αποτελεσματικά τις επιχορηγήσεις και τα δάνεια που της αναλογούν, θέτοντας παράλληλα αποτελεσματικές δικλίδες ασφαλείας για την αποφυγή αστοχιών», λένε από το Μαξίμου, με το παραδάκι να ρέει άφθονο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τον δε λαό να πληρώνει με βαριές θυσίες και αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Εγινε επίσης «ανταλλαγή απόψεων» για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, «με δεδομένες τις σημαντικές επενδυτικές ανάγκες της ευρωπαϊκής οικονομίας, τις αλλαγές στο γεωπολιτικό περιβάλλον και την ανάγκη για αύξηση των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών», καθώς στρέφονται στην πολεμική οικονομία ενόψει όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αλλά και αναζήτησης νέων πεδίων κερδοφορίας για λιμνάζοντα κεφάλαια.

Στο μεταξύ, απαντώντας στα περί καθυστερήσεων για την εκταμίευση των «πακέτων» στους ομίλους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης διαβεβαίωσε στον «ΣΚΑΪ» ότι όσα έργα απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης, επειδή δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν στα χρονοδιαγράμματα που θέτει το Ταμείο, η κυβέρνηση φροντίζει να τα εντάξει σε άλλες πηγές χρηματοδότησης, π.χ. στο ΕΣΠΑ ή στο ΠΔΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ