Πέμπτη 30 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ
Χορός, θέατρο, μουσική

Μπαλέτο Λωζάννης -Μπεζάρ
Μπαλέτο Λωζάννης -Μπεζάρ
Με το Μπαλέτο Μπεζάρ - Λωζάννη (6-8/6), αρχίζει το Φεστιβάλ Αθηνών. Ακολουθούν παραστάσεις με το σαιξπηρικό «Μάκβεθ», σε σκηνοθεσία Εϊμούντας Νεκρόσιους από το θίασο «Μένο Φόρτας» της Λιθουανίας (12, 13/6) και η Εθνική Παραδοσιακή Ορχήστρα Κίνας (15,16/6).

Φέτος τα «Μπαλέτα Λωζάννης - Μορίς Μπεζάρ» θα παρουσιάσουν στο Ηρώδειο το πρόγραμμα «Το ελληνικό τραγούδι χορεύει», σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζιδάκι. Ο Μπεζάρ λέει για τους «Ελληνικούς Χορούς» σε μουσική Θεοδωράκη, πως «μερικοί από τους χορούς έχουν συντεθεί σαν φούγκες του Μπαχ και όλοι έχουν δουλευτεί με μαθηματική αυστηρότητα, για να γίνουν ένα μπαλέτο, όπου η Ελλάδα θα είναι απολύτως παρούσα, όσο ανεπαίσθητα και αν είναι τα ίχνη του φολκλόρ της». Για τις 6/6 τα εισιτήρια κοστίζουν: 200, 130, 70, 50, 30 ευρώ. Για τις 7,8/6: 110, 85 60, 40, 30 Ευρώ.

Με διεθνή βραβεία, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Εϊμούντας Νεκρόσιους, με το θίασό του «Μένο Φόρτας». Οπως σε όλη τη δουλιά του, έτσι και στον Σαίξπηρ, ο Νεκρόσιους χρησιμοποιεί τα κείμενα ως ερέθισμα, για να αφηγηθεί τις ψυχικές θύελλες των ηρώων τους, ενώ προτάσσει μια ιδιόμορφη χρήση των σκηνικών αντικειμένων, ώστε να αποτελούν έννοιες, είδωλα, σημεία.

Σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κίνας, το Ελληνικό Φεστιβάλ φέρνει την Εθνική Παραδοσιακή Ορχήστρα Κίνας. Πρόκειται για δυτικού τύπου μουσικό σύνολο, αλλά με παραδοσιακά κινέζικα όργανα: Το έγχορδο ehru, το φλάουτο από μπαμπού yangqin, το sheng, τη suona και ποικίλα καμπανάκια, τύμπανα και γκονγκ. Οι περισσότεροι ερμηνευτές αυτών των οργάνων είναι καθηγητές πανεπιστημιακών σχολών μουσικής.

Τιμές εισιτηρίων: «Μάκβεθ» και Ορχήστρα Κίνας: 65, 50, 40, 25, 20 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ