Παρασκευή 11 Απρίλη 2025
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συζητιούνται σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας συζητιέται σήμερα η προσφυγή της ΠΟΣΔΕΠ και άλλων πανεπιστημιακών και φορέων για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα λεγόμενα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΝΠΠΕ), που θέσπισε η κυβέρνηση με τον νόμο 5094/2024.

Με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση, η ΠΟΣΔΕΠ έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι όπως φάνηκε από τις αιτήσεις που έγιναν, τα ήδη λειτουργούντα κολέγια είναι αυτά που έκαναν αιτήσεις για να αδειοδοτηθούν ως ΝΠΠΕ και δεν υπήρξαν αιτήσεις από μεγάλα και γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ειδικά μάλιστα για το πανεπιστήμιο του York (συνεργάζεται με το CITY College στη χώρα μας) που από τη μεριά της κυβέρνησης παρουσιάζεται ως επιτυχία, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ είπαν ότι ως ίδρυμα βρίσκεται σε σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα και ωθεί το προσωπικό του σε αποχωρήσεις για να τα αντιμετωπίσει.

Ο δεύτερος θεματικός άξονας που έθιξε η ΠΟΣΔΕΠ στη συνέντευξη Τύπου αφορούσε τα μισθολογικά θέματα των πανεπιστημιακών, καθώς όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά το επίπεδο των μισθών τους είναι πιο χαμηλό απ' ό,τι ήταν 20 χρόνια πριν. Οι πανεπιστημιακοί ζητούν νέο μισθολόγιο για την αποκατάσταση των αποδοχών τους, επαναφορά μιας σειράς επιδομάτων, ρυθμίσεις για τις συντάξεις τους στις οποίες επίσης έχει αντανάκλαση η καθήλωση των μισθών τους κ.ο.κ.

Για να θέσει και να συζητήσει όλα αυτά τα αιτήματά της, η ΠΟΣΔΕΠ ζητά συνάντηση με τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ