Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΔΕΔΥ
Συνέχιση του αγώνα και συντονισμός
  • Σε 24ωρη απεργία και συντονισμό με τη ΓΣΕΕ προχωρούν οι δημόσιοι υπάλληλοι
  • Ολοι στην απεργία, διαρκής δράση, το κάλεσμα της ΤΑΔΗΣΥ

Την κλιμάκωση του αγώνα για την απόρριψη των αντιασφαλιστικών μέτρων της κυβέρνησης, επαναβεβαίωσε χτες ομόφωνα το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ με την απόφασή του για 24ωρη πανελλαδική απεργία, αλλά και με συγκεκριμένη αναφορά για το συντονισμό με τα συνδικάτα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα και τη ΓΣΕΕ.

Η απόφαση αυτή εναρμονίζεται με την αγωνιστική διάθεση των δημοσίων υπαλλήλων, όπως αυτή εκφράστηκε και στην τελευταία απεργία στις 29 Μάη, αλλά και πιο πριν, όπου σημειώθηκαν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής σε απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου. Αποτυπώνει επίσης την αποτελεσματικότητα της συνεπούς στάσης και πίεσης προς τα όργανα της ΑΔΕΔΥ, της Ταξικής Δημοσιοϋπαλληλικής Συσπείρωσης (ΤΑΔΗΣΥ), η θέση της οποίας για συνέχιση των κινητοποιήσεων, κλιμάκωση, συντονισμό με τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, συνολική απόρριψη των αντιασφαλιστικών μέτρων και απεμπλοκή από τον «κοινωνικό διάλογο» της απάτης, συνάντησε την αποδοχή των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος στην εισήγησή του, επισήμανε ότι εκτός από την 24ωρη απεργία, η κινητοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων με διάφορες μορφές, «οι οποίες πρέπει να βρεθούν στο νου όλων των στελεχών της οργάνωσης», δεν εξαντλείται στην απεργία, αλλά εξαπλώνεται πριν και μετά από αυτή.

Ανέφερε επίσης ότι «πάρα πολλοί νόμοι έχουν αχρηστευτεί στην πορεία από τη δυναμική του κινήματος» και αναφέρθηκε στα νέα χαρακτηριστικά που απέκτησε ο αγώνας των δημοσίων υπαλλήλων με τις τελευταίες κινητοποιήσεις, τα οποία πρέπει να διατηρηθούν, καθώς ο αγώνας που διεξάγει η ΑΔΕΔΥ πρέπει να έχει διαχρονικό χαρακτήρα χωρίς εκπτώσεις στα θέματα των μισθών και των συντάξεων.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων της ΑΔΕΔΥ βρίσκεται επίσης η απαίτηση για: νέα ασφαλιστικά δικαιώματα, βελτίωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου μέσα από τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση με τρόπο που να μη θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα δικαιώματα του πολίτη.

Οι σύμβουλοι της ΤΑΔΗΣΥ στις τοποθετήσεις επικέντρωσαν στο κάλεσμα «όλοι στη γενική απεργία» και έδωσαν έμφαση στην ανάγκη να συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι και την απεργία με διάφορες μορφές, να ενεργοποιηθεί το σύνολο των συνδικαλιστικών στελεχών της ΑΔΕΔΥ, των διοικήσεων των Ομοσπονδιών και των Νομαρχιακών Τμημάτων, να γίνει υπόθεση κάθε δημόσιου υπάλληλου η επιτυχία της απεργίας.

Στάθηκαν επίσης στην ανάγκη να χαραχτεί άμεσα πρόγραμμα δράσης που να μπει μπροστά από τη Δευτέρα, με συγκεκριμένες χρεώσεις συνδικαλιστών για περιοδείες σε χώρους δουλειάς, με καθορισμό των ωρών, των ημερών και των υπηρεσιών, για συσκέψεις Ομοσπονδιών, ενημερωτικές συγκεντρώσεις εργαζομένων, συγκλίσεις Νομαρχιακών Τμημάτων. Με λίγα λόγια επέμειναν για τη λήψη και εφαρμογή όλων εκείνων των πρακτικών μέτρων που θα συσπειρώσουν τους εργαζόμενους και θα εξασφαλίσουν ένα δυναμικό, αποφασιστικό χτύπημα στην κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ