Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σκοτώθηκαν δυο εργάτες...

... και τραυματίστηκαν άλλοι δύο

Αλλοι δύο θάνατοι εργατών ήρθαν να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων της εργοδοτικής ασυδοσίας και αδιαφορίας των αρμόδιων υπηρεσιών. Τα δύο θανατηφόρα ατυχήματα έγιναν μέσα σε 24 ώρες.

  • Το πρωί της 29.5.2002, στην οδό Πόντου 4, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης, σκοτώθηκε ο Αβραμίδης Ιωακείμ, 39 ετών και πατέρας 4 παιδιών. Εργαζόταν στην εταιρεία ΔΟΜΙΛ που είχε αναλάβει το έργο της αποχέτευσης του Δήμου Θέρμης. Ενώ ο άτυχος εργάτης βρισκόταν σε φρεάτιο βάθους 3 μέτρων, καταπλακώθηκε από μεγάλη ποσότητα χώματος, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία. Οι υπεύθυνοι του έργου δεν είχαν φροντίσει, όπως είχαν υποχρέωση, να έχουν κατασκευάσει προστατευτικά τοιχώματα στο φρεάτιο πριν την κάθοδο σ?αυτό εργατών.

Να σημειωθεί ότι την επίβλεψη του έργου την έχει η ΕΥΑΘ, που σαν επιχείρηση κοινής ωφέλειας πρέπει να δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία και επιμονή στην τήρηση των μέτρων ασφαλείας και δεν μπορεί να αναθέτει ένα έργο σε εργολάβους χωρίς να ενδιαφέρεται και να επιβλέπει για το πως εκτελείτε το έργο και κάτω από ποιες συνθήκες δουλεύουν οι εργαζόμενοι.

Ο υπεύθυνος του τομέα του έργου Μαμουλίδης Θεόδωρος του Σταύρου, κάτοικος Θεσσαλονίκης, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το Α.Τ. Νέων Επιβατών. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γεωργαντζής Ιωσήφ του Αναστασίου καταζητείται.

  • Την Πέμπτη 30 Μάη στις 12 το μεσημέρι στο Πλαγιάρι έχασε τη ζωή του ο Κουτσάκης Ζαφείριος 57 ετών, στη διάρκεια εργασιών διαμόρφωσης δημοτικού χώρου. Το δυστύχημα έγινε όταν ανατράπηκε ο φορτωτής που οδηγούσε ο Ζ. Κουτσάκης.

Ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου Μπάρκας Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου απέφυγε τη σύλληψη με εντολή του Εισαγγελέα υπηρεσίας.

Τραυματισμοί στο Μετρό

Δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στο έργο του ΜΕΤΡΟ στο Μοναστηράκι την περασμένη Πέμπτη.

  • Ο Κ. Μπεζίρης, 30 ετών, που δουλεύει στην εταιρεία ΑΛΦΑ - ΜΠΕΤΟΝ, ενώ προσπαθούσε να φουσκώσει λάστιχο ρόδας σε καροτσάκι, η ζάντα άνοιξε στα δύο με αποτέλεσμα να του σπάσει δύο δάχτυλα του δεξιού του χεριού.
  • Ο Χριστοφ. Γραμματικόπουλος, 47 χρόνων, που δουλεύει στην Κοινοπραξία Ολυμπιακό Μετρό, την ώρα που καθάριζε μίξερ μπετού - που βρισκόταν σε λειτουργία - υποχώρησε το μεταλλικό καπάκι του μίξερ στο οποίο πατούσε και που ήταν ήδη σπασμένο με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ