Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυξήσεις τιμών σε 3.590 φάρμακα

Αυξήσεις στις τιμές 3.590 φαρμάκων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε από το βήμα ημερίδας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδας (ΣΦΕΕ) για την πρόσβαση των ασθενών στα νέα φάρμακα, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι αυξήσεις που θα πλήξουν άμεσα τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία αφορούν σε φάρμακα ευρείας κυκλοφορίας και τα οποία στοιχίζουν σήμερα έως τρία Ευρώ. Σύμφωνα με την Μ.Σασάλου, διευθύντρια της διεύθυνσης τιμών φαρμάκων του υπουργείου Ανάπτυξης το υπουργείο θα προχωρήσει στην αύξηση τιμών των φτηνών φαρμάκων σταδιακά, ώστε, όπως είπε, να μην δημιουργηθεί επιβάρυνση στο δείκτη τιμών καταναλωτή.

Στην ημερίδα οι εκπρόσωποι του ΣΦΕΕ ζήτησαν κι άλλα μέτρα για τη στήριξή της φαρμακοβιομηχανίας και ιδιαίτερα την βελτίωση της διαδικασίας απόκτησης άδειας κυκλοφορίας φαρμάκων, την ταχύτερη έγκριση τιμής και εισαγωγή στη λίστα των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Οπως επισημάνθηκε χθες, όσα φάρμακα πήραν τιμή από τον Δεκέμβρη 2001 και μετά παραμένουν ακόμα εκτός λίστας.

Τις καθυστερήσεις αυτές, που συμβαίνουν κυρίως λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και υποδομής που αντιμετωπίζει ο αρμόδιος Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατήγγειλαν στη χθεσινή ημερίδα και εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών. Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ πάντως Μ. Μαραγκουδάκης ανέφερε ότι γίνονται βελτιώσεις και εξέφρασε τη διάθεση του ΕΟΦ για συνεργασία με τους φαρμακοβιομηχάνους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ