Σάββατο 1 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 43
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Αγωνιστική συμμετοχή στο συλλαλητήριο

Προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 12 μ., στις 6.6.2002

Κάλεσμα για μαζική μαχητική συμμετοχή στην παναναπηρική κινητοποίηση, στις 6 Ιούνη 2002- που αποφάσισε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) απευθύνει προς τους ανάπηρους, γονείς και κηδεμόνες, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑ).

Η ΕΣΑΕΑ αποφάσισε την κινητοποίηση κάτω απ' την εκρηκτική κατάσταση των προβλημάτων, αλλά δεν τη δημοσιοποίησε ακόμα και μέσω των ΜΜΕ. «Η επιτυχία των παναναπηρικών κινητοποιήσεων που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η διογκούμενη δυσαρέσκεια στις γραμμές των αναπήρων, ανάγκασαν την πλειοψηφία της διοίκησης της λεγόμενης ΕΣΑΕΑ, να προκηρύξει κινητοποίηση με περιορισμένα αιτήματα, όπως την αύξηση των χαμηλών αναπηρικών επιδομάτων (λες και υπάρχουν και υψηλά!) και τις προσλήψεις προσωπικού στα ιδρύματα πρόνοιας» επισήμαναν στο «Ρ» στελέχη της Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε ενόψει της κινητοποίησης. «Η ΕΣΑΕΑ, τονίζουν, θέλει με αυτό τον τρόπο να εκτονώσει τη δυσαρέσκεια των αναπήρων και των οικογενειών τους και να διευκολύνει τη συνολική επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στην ασφάλιση, την απασχόληση, αλλά και ενάντια στο δημόσιο σύστημα Πρόνοιας. Δε θα τους το επιτρέψουμε!».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, υπογραμμίζουν στελέχη της, θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να προβληθούν τα πραγματικά αιτήματα των αναπήρων, να αποκαλυφθεί ο χαρακτήρας της επίθεσης της κυβέρνησης και ο ρόλος της ΕΣΑΕΑ για να μην αποπροσανατολιστούν και εκτονωθούν οι αγώνες, αλλά να κλιμακωθούν αποφασιστικά.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑ) οργανώνει προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 11 πμ. Η συγκέντρωση της ΕΣΑΕΑ έχει καθοριστεί για τις 11:30 π.μ στο Γενικό Λογιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ