Πέμπτη 6 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 54
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
Ομολογούν τώρα την τυχοδιωκτική πολιτική

Τη διακοπή των περαιτέρω δραστηριοτήτων του ΟΤΕ στο εξωτερικό ανακοίνωσε χτες ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ε. Αντωνακόπουλος, επιβεβαιώνοντας έτσι επί της ουσίας όσους έκαναν λόγο για την εφαρμογή τυχοδιωκτικής πολιτικής με τις επενδύσεις στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις ομολογίες της διοίκησης του ΟΤΕ, κατά τη χτεσινή - πρώτη συνέντευξη Τύπου, εκτός από την επένδυση στη Βουλγαρία, οι υπόλοιπες σε Ρουμανία, Αρμενία και Σερβία παρουσιάζουν προβλήματα. Οσον αφορά τα οικονομικά του Οργανισμού για το 2002, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση των εσόδων κατά περίπου 5%. Μια μείωση αναμενόμενη, λόγω της απελευθέρωσης της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και της εμφάνισης ιδιωτικών εταιριών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Βέβαια, η διοίκηση του ΟΤΕ έχει το «αντίδοτο» για αυτή την αναμενόμενη απώλεια εσόδων. Και αυτή δεν είναι άλλη, από την αύξηση των τηλεφωνικών τελών.

Ο Ε. Αντωνακόπουλος προανήγγειλε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν από την αποχώρηση 4.000 υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει ποιες εργασιακές σχέσεις θα διέπουν το νέο προσωπικό.

Τέλος, η διοίκηση του ΟΤΕ, στο πλαίσιο της πολιτικής εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού, ανέφερε ότι εξετάζονται οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί για την πώληση του μεγάρου του ΟΤΕ στο Μαρούσι, ώστε να ληφθεί στο μέλλον η οριστική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ