Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 102
Τηλεόραση
«Αντίο» Μαλβίνα

Εφυγε χτες από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο, σε ηλικία 50 ετών, η γνωστή δημοσιογράφος Μαλβίνα Κάραλη.

Η Μαλβίνα Κάραλη, που ήταν μητέρα τριών παιδιών, ξεκίνησε την καριέρα της το 1976 στις εφημερίδες «Απογευματινή» και «Βραδυνή», ενώ επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Επίκαιρα» και «Γυναίκα», αλλά και στον «Επενδυτή», την «Ελευθεροτυπία» και τελευταία στο περιοδικό «Symbol».

Επίσης εργάστηκε επί πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο, στο Δεύτερο Πρόγραμμα, τον «ΣΚΑΪ» και τον «ΑΝΤΕΝΝΑ», αλλά και στην τηλεόραση ως παραγωγός και παρουσιάστρια εκπομπών όπως ο «Καθρέφτης ψυχής» στον «Seven X», «Βίοι αγίων» στο «Star» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΡΤ, «ΣΚΑΪ» και ΑΝΤΕΝΝΑ. Μία από τις καλύτερες εκπομπές της ήταν το «Μαλβίνα Hostess» που παρουσίαζε στο «Mega». Η σάτιρα και η κριτική της στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχαν ως αποτέλεσμα μετά από κυβερνητικές παρεμβάσεις την απομάκρυνσή της από το σταθμό.

Η Μαλβίνα Κάραλη βραβεύτηκε με δύο κρατικά βραβεία σεναρίου για τις ταινίες «Ξένια» σε σκηνοθεσία Πατρίς Βιβάνκο και «Κρυστάλλινες νύχτες» σε σκηνοθεσία Τώνιας Μαρκετάκη. Είχε γράψει τα μυθιστορήματα «Αθώος σαν αγαπημένος», «Τα κορίτσια της Σαβάνα», «Πιο πολύ, πιο πολύ», «Ο έρωτας και άλλες πολεμικές τέχνες» και μια σειρά πέντε βιβλίων με τίτλο «Η κουζίνα της Μαλβίνας».

Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, από το Α` Νεκροταφείο Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ