Σάββατο 8 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 99
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Θάνατος αγωνιστή

«Εφυγε» από κοντά μας χτες - 7 Ιούνη 2002 - σε ηλικία 79 χρόνων ο παλαίμαχος κομμουνιστής και αγωνιστής Εθνικής Αντίστασης ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ, από την Πελασγία Φθιώτιδας.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα στις 11.00 π.μ. στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Πολύμερος Κατσαρός αγωνίστηκε από πολλά μετερίζια για την εκπλήρωση των στόχων της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων του λαού, είτε από τις γραμμές του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ στην Κατοχή, είτε ως στέλεχος του ΚΚΕ (υπήρξε γραμματέας της ΚΟΒ Πελασγίας και μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής ανατολικής Φθιώτιδας, πριν από τον εμφύλιο).

Από από 1963 και μετά - εκτός από την 7χρονη δικτατορία της χούντας από την οποία διώχτηκε - επί 18 χρόνια, από τις γραμμές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπηρέτησε πιστά τα συμφέροντα των δημοτών, πάντα μπροστάρης. Γι' αυτό οι συμπατριώτες του, αναγνωρίζοντας τους αγώνες και το ήθος του, τον εξέλεξαν για 10 χρόνια πρόεδρο της Κοινότητας Πελασγίας.

Το 1945, ως στέλεχος του ΚΚΕ πιάστηκε, δικάστηκε και κρατήθηκε στις Φυλακές Λαμίας και Αβέρωφ ως το 1952, εξορίστηκε στα Γιούρα και του επιβλήθηκε στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων του ως το 1963.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Μαίρη και Μανώλης Δεναξάς, Ντίνα και Θύμιος Καλαμπόκης και τα εγγόνια του πρόσφεραν 200 ευρώ στην ΚΟΒ Πελασγίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ