Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΡΗΤΗ
Ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Δ. Μανωλάκου

Το χωριό Κάντανο Χανίων επισκέφτηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ολοκληρώνοντας τη διήμερη περιοδεία της στην Κρήτη, όπου σε συνάντηση που είχε με αγρότες και εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων της περιοχής, παρουσίασε τις προτάσεις που έχει το ΚΚΕ για τη διέξοδο από την κρίση που μαστίζει την αγροτική οικονομία.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, με πρώτο και κύριο την τιμή του λαδιού, που είναι το βασικό προϊόν της περιοχής. Το υψηλό -δηλαδή - κόστος παραγωγής και τις εξευτελιστικές τιμές στις οποίες αναγκάζονται να το πουλήσουν. Ακόμα εξέτασαν το ζήτημα των αποζημιώσεων που δεν έχουν δοθεί ακόμα από την κυβέρνηση και το υπουργείο Γεωργίας, για τις καταστροφικές ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες από την κακοκαιρία, με ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα στην ελαιοκαλλιέργεια. Η άθλια οικονομική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι συνεταιρισμοί, αλλά και την εγκατάλειψη των χωριών από τους νέους. Ακόμα οι αγρότες ενημέρωσαν το στέλεχος του ΚΚΕ για τις αρνητικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο Ινστιτούτο Ελέας Χανίων, με το «σπάσιμό» του σε δύο υποϊδρύματα που στόχο έχει την παραπέρα αποδιοργάνωση και υποβάθμισή του, ως και το κλείσιμό του.

Η Διαμάντω Μανωλάκου στην τοποθέτησή της υπογράμμισε «την ανάγκη ανάπτυξης αγώνων για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής που γεννά αυτά τα σοβαρά προβλήματα, για μια άλλη πολιτική που στόχο έχει την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας. Μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται στους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα συνεταιριστούν τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά»

Στη συνέχεια το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε πολιτική ομιλία στην κεντρική πλατεία του χωριού για τις θέσεις του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία, καλώντας τους αγρότες να μαυρίσουν στις ερχόμενες εκλογές όλους αυτούς που στηρίζουν την πολιτική ξεκληρίσματος των αγροτών από τα χωράφια τους και να δώσουν ψήφο σε όσους στάθηκαν στο πλευρό τους στους αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων τους, για το δικαίωμα των αγροτών να μπορούν να καλλιεργούν όσο θέλουν και ό,τι θέλουν στη γη τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ