Τρίτη 11 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΧΑΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τους συνέλαβαν γιατί κρέμασαν πανό!

Συνελήφθησαν από την Αστυνομία τρία μέλη της Κίνησης Πολιτών Δήμου Λαχανά για ανάρτηση πανό, με τα οποία προαναγγελλόταν συναυλία διαμαρτυρίας κατά της εγκατάστασης της νέας χωματερής του νομού Θεσσαλονίκης στην περιοχή τους.

Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 22 Ιούνη, στις 8 το απόγευμα, στη Θέση «Μαυρορράχη 2», όπου ο δήμαρχος έχει συμφωνήσει να αρχίσουν οι εργασίες για τη δημιουργία του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Η απόφαση του δημάρχου έχει προκαλέσει την αντίδραση κατοίκων και φορέων της περιοχής Λαγκαδά, ανάμεσα στους οποίους είναι και η Κίνηση Πολιτών. Εδώ και αρκετές μέρες, μέλη της είχαν ζητήσει από το Δήμο την άδεια να διοργανώσουν την εκδήλωση, όπως και να «σηκώσουν» πανό για να την προπαγανδίσουν. Ο Δήμος «κώφευσε» στο αίτημά τους, δηλώνοντας αναρμοδιότητα κι όταν τελικά οι διοργανωτές ανήρτησαν πανό σε διάφορα σημεία του Δήμου, περιπολικά της Αστυνομίας άρχισαν να αναζητούν «τους δράστες». Τελικά, το απόγευμα του Σαββάτου όργανα της Αστυνομίας εντόπισαν τον υπεύθυνο της Κίνησης Πολιτών Τάσο Χαριτωνίδη, με δύο ακόμη μέλη που επέβαιναν σε ΙΧ, τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στο Τμήμα όπου τους υποβλήθηκε μήνυση για παράνομη ανάρτηση πανό! Την ίδια ώρα, συνεργεία του Δήμου άρχισαν το «ξήλωμα» των πανό που καλούσαν τον κόσμο στη συναυλία διαμαρτυρίας.

Τη συμπαράστασή του στους συλληφθέντες εξέφρασε μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος νομού Λαγκαδά και άλλοι φορείς της περιοχής που μιλούνε για καθαρά πράξη τρομοκράτησης των κατοίκων που αγωνίζονται κατά της συνεχιζόμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ