Σάββατο 15 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σε κρίση ο κλάδος του βιβλίου

Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα του χώρου του βιβλίου θα απασχολήσουν τους εκδότες και τους βιβλιοπώλες στη διημερίδα που οργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών σήμερα και αύριο στην Αθήνα.

Στην περιεκτική, αλλά αποκαλυπτική για την πραγματική κατάσταση του χώρου περιγραφή του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΒ, Γιώργος Δαρδανός, σημειώνει σε ένα σημείο της επιστολής του προς τους εκδότες και βιβλιοπώλες: «Ο κλάδος του βιβλίου από την παραγωγή, την προβολή και τη διακίνηση, διανύει στις μέρες μας τη μεγαλύτερή του κρίση. Οι εξελίξεις στο χώρο του βιβλίου είναι ραγδαίες. Εκδοτικοί οίκοι και πρακτορεία διάθεσης βιβλίων αλλάζουν χέρια από τη μια στιγμή στην άλλη. Ορισμένοι χρεοκοπούν. Οι μικρότεροι εκδοτικοί οίκοι και κυρίως εκείνοι που σηματοδοτούν την ποιότητα στον εκδοτικό χώρο του βιβλίου, αναστέλλουν τη λειτουργία τους, χρεοκόπησαν ή βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Την ίδια ώρα δεκάδες βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα διακατέχονται από το άγχος και την αβεβαιότητα για το αν θα επιβιώσουν».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΒ ασκεί κριτική στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σημειώνοντας ότι «παρουσιάζει στις μελέτες του μία πλαστή και εξωπραγματική εικόνα για τα οικονομικά του βιβλίου, η οποία πολλές φορές γίνεται αφορμή για μία σειρά από δυσμενείς επεμβάσεις στο χώρο του». Και καταλήγει καλώντας τον κόσμο του βιβλίου «σε πανελλήνια συσπείρωση και κοινούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ