Κυριακή 23 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ
Ζώντας το πάθος της δημιουργίας

Χάρις Αλεξίου
Χάρις Αλεξίου
Το Φεστιβάλ Πέτρας άνοιξε, ήδη, και φέτος την αυλαία των εκδηλώσεών του, συνεχίζοντας έναν πρωτοποριακό θεσμό που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, από το Δήμο Πετρούπολης φέρνοντας την τέχνη, τον πολιτισμό κοντά στους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής και όχι μόνο. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος φιλοξενεί κορυφαίες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις και ξεχωριστά χορευτικά δρώμενα. Ενα τέταρτο του αιώνα το Φεστιβάλ Πέτρας δημιουργεί και δημιουργείται, αναδεικνύει και αναδεικνύεται, τραγουδά, αφηγείται, χορεύει, ονειρεύεται, οραματίζεται και πρωτοπορεί ζώντας το πάθος της δημιουργίας.

Δίμηνο πολιτισμού

Το Φεστιβάλ Πέτρας χωρίζεται πάλι σε δύο κύκλους. Ο πρώτος, που ξεκίνησε στις 25 Μάη, με συναυλίες πολυφωνικού τραγουδιού, Ελλήνων και Ινδών μουσικών, με μπαλέτο στον πάγο, με χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα, και θα διαρκέσει μέχρι 15/7 περιλαμβάνει ακόμη: Μια ξεχωριστή μουσική συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα μείγμα ηλεκτρονικής και ροκ μουσικής για τη νεολαία και όχι μόνο (26/6). Τιμή εισιτηρίου:15 ευρώ.

  • Ακολουθούν: «Λυρωδία» από τον Παναγιώτη Στέφο. Μια πρωτότυπη μουσική βραδιά ερωτικής ποίησης, με ήχους λυρικούς και ιδιόμορφα μουσικά όργανα, παρμένα από την αρχαία ελληνική μουσική (28/6). Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.
  • Συναυλία Δημήτρη Μητροπάνου. Ενας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους λαϊκούς ερμηνευτές, πιστός στο κάλεσμα του κοινού του, θα ερμηνεύσει με τη φωνή και την ψυχή του τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και από την καινούρια του δουλιά (1/7). Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
  • Μουσική συναυλία Satriani. Ο διάσημος Ιταλός κιθαρίστας της ροκ σκηνής επισκέπτεται τη χώρα μας για μια ξεχωριστή μουσική συναυλία (3/7). Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ.
  • Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιώργος Ανδρέου... Ενα γνωστό μουσικό «τρίο» από το χώρο της έντεχνης ελληνικής μουσικής θα κάνει μια «στάση» στην Πετρούπολη, στα πλαίσια της περιοδείας του σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (8/7). Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
  • Συναυλία Παντελή Θαλασσινού, Μιλτιάδη Πασχαλίδη. Δυο μουσικοί καλλιτέχνες και τραγουδοποιοί θα ερμηνεύσουν τραγούδια τους από παλιές αλλά και πιο πρόσφατες δισκογραφικές δουλιές με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν να μαγεύουν το κοινό (10/7). Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.
  • Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Πετρούπολης παρουσιάζει το έργο «Η ασπίδα του Μενάνδρου» σε κείμενα και σκηνοθεσία Γ. Μαρδά (12 και 14/7). Παίζουν οι ηθοποιοί Ν. Σαράκης, Α. Χρονοπούλου, Π. Βασιλακόπουλος, Α. Μαθιουδάκη, Μ. Κουγέα, Α. Τσιακμάκη, Β. Δαλέντζας και Μ. Δαλέντζας. Η παράσταση πλαισιώνεται από την περίτεχνη μουσική του Π. Στέφου. Είσοδος ελεύθερη.
  • Ο Α' κύκλος του Φεστιβάλ Πέτρας 2002 θα κλείσει στις 15/7, με την την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε μετάφραση Κώστα Ταχτσή, σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, κοστούμια Δαμιανού Ζαρίφη, μουσική Γιώργου Ανδρέου, χορογραφία Αλίκης Καζούρη. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Δημήτρης Πιατάς, Ρένια Λουιζίδου, Γεράσιμος Γεννατάς, Τάσος Γιαννόπουλος κ.ά. Τιμή εισιτηρίου: 15 και 10 ευρώ (φοιτητικό).

Παντελής Θαλασσινός
Παντελής Θαλασσινός
Ωρα έναρξης των εκδηλώσεων του πρώτου κύκλου: 9.30 μμ.

Θέατρο και μουσική του Σεπτέμβρη

Ακολουθεί ο Β' κύκλος (ώρα έναρξης 9 μμ) με θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες από 31/8 - 22/9. Η έναρξη του κύκλου γίνεται με τη θεατρική παράσταση «Καταφρόνιου» του Γ. Πασπάτη, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και το Σύλλογο Μυτιληνιών Πετρούπολης (Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ).

Ακολουθούν: 2/9: Συναυλία Πάνου Κατσιμίχα (τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ). 4/9: Συναυλία Χάρις Αλεξίου (Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ). 5/9: Συναυλία Γιάννη Κότσιρα - Δημήτρη Μπάση (Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ).

  • Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας παρουσιάζει στις 7/9 τους «Αχαρνής» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, μετάφραση Νίκου Αναστασόπουλου, σκηνικά Αριάδνης Βοζάνη, κοστούμια Μπιάνκας Νικολαρεΐζη, χορογραφίες Βάλιας Παπαχρήστου και Φώτη Νικολάου, μουσική και ελεύθερη απόδοση Χορικών Διονύση Τσακνή. Ο Γιώργος Αρμένης ερμηνεύει τον Δικαιόπολη. Παίζουν επίσης: Νίκος Μπουσδούκος, Ντίνος Καρύδης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κώστας Μπάρας κ.ά. (Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικό).
  • Το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει στις 9/9, τον «Εμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ, σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, σκηνικά Αγγελου Αγγελή, μουσική Γιούρι Στούπελ και χορογραφίες Πέτρου Γάλλια. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Ελευθερία Βιδάκη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Στάθης Βούτος, Σπύρος Κωστόπουλος κ.ά. (Τιμή εισιτηρίου: 15 και 10 ευρώ - φοιτητικό).
  • Το Παιδικό Στέκι του Εθνικού παρουσιάζει, στις 11/9, «Ο μαγικός κόσμος της αγάπης», σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη. Παίζουν: Γιώργος Βάλαρης, Γιώργος Λιβανός, Γιώργος Παλιός, Παύλος Μαρόπουλος, Χρυσάνθη Βελουδάκη, Ελενα Γεροδήμου, Μαριάννα Τόλη, Νίκος Σιδέρης κ.ά. (Είσοδος ελεύθερη για τα παιδιά - συνοδοί 10 ευρώ).
  • Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας και ο Δήμος Πετρούπολης διοργανώνουν, στις 14 και 15/9, διήμερο «Ηπειρωτικό Πανόραμα Πολιτισμού και Παράδοσης» με τίτλο «Στους δρόμους της παράδοσης με τα τραγούδια της ψυχής» (Τιμή εισιτηρίου: 2 ευρώ).
  • Η «Παιδική Αυλαία» παρουσιάζει, στις 16/9, το έργο του Γ. Καλατζόπουλου: «Σολομώντεια λύση», σε διασκευή - σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου, μουσική Δημήτρη Λέκκα, σκηνικά - κοστούμια Νίκου Αδειλίνη και χορογραφίες Κατερίνας Ανδριοπούλου. Παίζουν: Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Δαρλάσης, Χριστίνα Βολώση, Σπύρος Κωτσόπουλος, Γιάννης Γούνας, Εύα Δημητρίου (Τιμή εισιτηρίου: 2 ευρώ).
Φεστιβάλ Θεάτρου Δυτικής Αθήνας

«Σολομώντεια λύση» από την «Παιδική Αυλαία»
«Σολομώντεια λύση» από την «Παιδική Αυλαία»
Επίσης, φέτος, μέσα από το Φεστιβάλ Πέτρας ανατέλλει μια αισιόδοξη προοπτική, καθώς για πρώτη φορά συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες των δήμων Δυτικής Αθήνας με τις δικές τους παραστάσεις. Ο Δήμος Πετρούπολης, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στη διαδημοτική συνεργασία στο επίπεδο του πολιτισμού, αλλά και για να ενισχύσει τα θεατρικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής διοργανώνει το Φεστιβάλ Θεάτρου Δυτικής Αθήνας. Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Θεατρική παράσταση Δήμου Πετρούπολης «Η Ασπίδα» (1/9), Δήμου Αγ. Αναργύρων «Φαύστα» του Μποστ (6/9), Δήμου Αιγάλεω «Καραγκιόζης ο Ελληνας» (8/9), Δήμου Χαϊδαρίου «Ο ματωμένος γάμος» του Λόρκα (13/9), Δήμου Αγ. Βαρβάρας «Εκκλησιάζουσες» (20/9). Είσοδος ελεύθερη.

Το Φεστιβάλ Πέτρας θα κλείσει την αυλαία των εκδηλώσεών του στις 22/9, με συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου (είσοδος ελεύθερη).

Εισιτήρια για το Φεστιβάλ Πέτρας προπωλούνται στο Δημαρχείο Πετρούπολης, στα μουσικά δισκοπωλεία «Metropolis», «Music Works» και «Must» (Πετρούπολη). Τηλέφωνο Θεάτρου Πέτρας: 010/ 50.12.402, ταμείου: 010/ 50.65.434.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ