Τετάρτη 19 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Χριστιανοδημοκρατική επίθεση

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Ξαφνικά ο προεκλογικός πυρετός που έχει προσβάλει το πολιτικό σκηνικό, πολύ πρόωρα, ανέβηκε και άλλο με την ολομέτωπη επίθεση των Χριστιανοδημοκρατών στον νυν καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, τόσο από ένα πρώην καγκελάριο τον Χέλμουτ Κολ, αλλά και από αυτόν που επιθυμεί να είναι, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς Εντμουντ Στόιμπερ.

«Η Γερμανία του Σρέντερ έχει βρεθεί στην τελευταία θέση της Ευρώπης και το χάσμα μεταξύ της δυτικής και της ανατολικής Γερμανίας μεγαλώνει», ανέφερε στην ομιλία στο συνέδριο του CDU o Στόιμπερ και, χαρακτηρίζοντας τον Σρέντερ ως τον καγκελάριο των απραγματοποίητων υποσχέσεων, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Στο μόνο ζήτημα στο οποίο η χώρα μας είναι στην πρώτη θέση είναι στον αριθμό των αιτήσεων για πτωχεύσεις».

Σύμφωνα με το BBC, o Στόιμπερ δεσμεύτηκε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές θα λάβει μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης, θα μειώσει τους φόρους και θα καταπολεμήσει τη γραφειοκρατία. «Καλώ τους συμπολίτες μας να ψηφίσουν Δεξιά, όπως έκαναν πριν από λίγες ημέρες οι πολίτες της Γαλλίας» κατέληξε.

Στο συνέδριο των Χριστιανοδημοκρατών εμφανίστηκε για πρώτη φορά και ο τέως καγκελάριος Χέλμουτ Κολ. Στην πρώτη πολιτική του ομιλία εδώ και τρία χρόνια, δηλαδή από το σκάνδαλο των παράνομων χρηματοδοτήσεων, ο Κολ δηλώνοντας πεπεισμένος ότι το CDU θα κερδίσει τις εκλογές, τόνισε: «Εχουμε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα και με τον Εντμουντ Στόιμπερ, έναν εξαιρετικό υποψήφιο» και φυσικά δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική και στον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, με αφορμή την απόφαση τού τελευταίου για συνεργασία με το Κόμμα του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (PDS) στην κυβέρνηση του κρατιδίου του Βερολίνου.

Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν την περασμένη βδομάδα, η συμμαχία CDU/CSU συγκεντρώνει ποσοστά 38-39%, ενώ το SPD του καγκελάριου Σρέντερ ακολουθεί με ποσοστό 32-36%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ