Πέμπτη 20 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΛΙΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Ακρίβυναν επίσημα κατά 2,6%

Αύξηση 2,9% σημείωσαν οι τιμές ηλεκτρολογικού υλικού για οικοδομές μεταξύ των μηνών Μάη προς Απρίλη 2002, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ οι τιμές των υαλοπινάκων την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 1,3%. Σε ετήσια βάση (Μάης 2002/2001) οι τιμές ηλεκτρολογικού υλικού αυξήθηκαν κατά 7% και των υαλοπινάκων κατά 4,8%.

Ο γενικός δείκτης τιμών των υλικών κατασκευής νέων κτιρίων κατοικιών μεταξύ των μηνών Μάη προς Απρίλη 2002 αυξήθηκε κατά 0,3% και σε ετήσια βάση κατά 2,6%. Σε μέσα επίπεδα (Γενάρης-Μάης 2002/2001) ο γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση επίσης 2,6%.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω αντιστοιχούν σε απλούς στατιστικούς δείκτες και συνήθως δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τον τρόπο που διαμορφώνονται οι τιμές των ακινήτων. Εκεί αυτό που μετρά δεν είναι το όποιο κόστος των υλικών που «μετρά» η στατιστική, αλλά η επιδίωξη των μεγαλοκατασκευαστών να αυξήσουν όσο γίνεται περισσότερο τα κέρδη τους. Απόδειξη γι' αυτό είναι η εξέλιξη που παρουσιάζεται όλους τους τελευταίους μήνες με τις εμπορικές τιμές στα διάφορα ακίνητα ολόκληρης της χώρας. Είναι, μάλιστα, ενδεικτικό ότι έχουν πληθύνει πλέον οι περιπτώσεις, ειδικά στην περιοχή της Αττικής, όπου οι τιμές για ένα τετραγωνικό μέτρο καινούριου διαμερίσματος όχι μόνον έχουν πλησιάσει αλλά ξεπερνούν τα 3.000 ευρώ (1 εκατ. δρχ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ