Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ
Πρόωρος τελικός

Η παρουσία του Οουεν στη χτεσινή προπόνηση ... ανακούφισε τον Σβεν Γκόραν Ερικσον

Sportidea

Η παρουσία του Οουεν στη χτεσινή προπόνηση ... ανακούφισε τον Σβεν Γκόραν Ερικσον
H πιο μεγάλη ώρα είναι σήμερα για Βραζιλία και Αγγλία, μια εκ των οποίων θα δει μετά τον αγώνα το δρόμο προς τον τελικό να ανοίγεται διάπλατα, ενώ η άλλη θα πει «αντίο» στα όποια όνειρα είχε γι' αυτήν τη διοργάνωση. Ο σημερινός αγώνας (09.30 ΕΤ1) μονοπωλεί το ενδιαφέρον της προημιτελικής φάσης και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον χαρακτηρίζουν πρόωρο τελικό. Η φετινή είναι η πρώτη συνάντηση των δυο αντιπάλων μετά από 32 χρόνια, αφού το 1970 είχαν κοντραριστεί για το τότε Μουντιάλ του Μεξικού, με τη Βραζιλία να είναι η νικήτρια με 1-0. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Από τη μία οι «Καριόκας» δε θεωρούνται το αναμφισβήτητο φαβορί, ενώ η Αγγλία για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν τελεί υπό αμφισβήτηση. Το κλίμα στις δυο ομάδες είναι αισιόδοξο ενώ δε λείπουν και οι κόντρες μέσω δηλώσεων, που κάνουν το παιχνίδι να έχει ξεκινήσει πολύ πριν το σφύριγμα του Μεξικανού διαιτητή Ράμος Ρίζο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Αισιοδοξία μέχρι ... υπερβολής

Τα βλέμματα στραμμένα στην... ομάδα τους έχουν οι Βραζιλιάνοι καθώς ούτε τους απασχολεί ο τρόπος παιχνιδιού των Εγγλέζων ούτε τους τρομάζουν παίκτες όπως οι Μπέκαμ, Οουεν, Φέρντιναντ, Σινκλέρ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε... «Δε μας ενδιαφέρει πώς θα παίξει η Αγγλία. Εμείς κοιτάμε το πώς θα κάνουμε το καλύτερό μας παιχνίδι για να φτάσουμε στη νίκη. Δε μας ενδιαφέρει η τακτική που θα ακολουθήσουν οι Αγγλοι. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε το παιχνίδι. Από το πρώτο λεπτό πρέπει να παίξουμε επιθετικά και να πιέσουμε την πολύ καλή αγγλική άμυνα. Αν επιβάλουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, τότε όπως και να παίξει η Αγγλία δε θα έχει σημασία», δήλωσε ο Ρονάλντο. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ετέρου... Ρο της «Σελεσάο» Ριβάλντο, ο οποίος στηρίζει πολλά στη δουλιά που παρουσιάζουν αυτός και οι συμπαίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου. Πάντως, δε λείπουν και οι υπερβολές, όπως οι δηλώσεις του τερματοφύλακα Μάρκος, που τόνισε ότι η Βραζιλία μπορεί να επικρατήσει της Αγγλίας ακόμα και με τους... αναπληρωματικούς!!!

ΑΓΓΛΙΑ: Δε θέλουν ...θύματα

Οι οδηγίες του Σβεν Γκόραν Ερικσον προς τους παίκτες του ήταν σαφείς... Μάλιστα, ο τρόπος που τις διατύπωσε δεν επέτρεπε και πολλές αμφισβητήσεις. «Πρέπει να μαρκάρουμε πολύ και να προσέχουμε τις αντεπιθέσεις. Είναι απίστευτα γρήγοροι. Πρέπει να είμαστε σφιχτοί σε όλες τις γραμμές και να δουλέψουμε ως ομάδα. Αν δεν το κάνουμε και τους δώσουμε χώρο και χρόνο, θα μας ... σκοτώσουν», είπε ο Σουηδός τεχνικός Σβεν Γκόραν Ερικσον, που διευκρίνισε πάντως ότι θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι. Το ευχάριστο για τον Σουηδό προπονητή είναι το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα αφού και ο Οουεν συμμετείχε κανονικά στη χτεσινή προπόνηση (μετά από απουσία δυο ημερών). Το κλίμα που επικρατεί στους παίκτες της «γηραιάς Αλβιόνας» φαίνεται και από τις δηλώσεις του αρχηγού, Ντέιβιντ Μπέκαμ, που τόνισε: «Τα πάντα είναι θέμα αυτοπεποίθησης κι εμείς την έχουμε σε μεγάλο βαθμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ