Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιλογές
Μέρα μουσικής

Μέρα γιορτής αλλά και διαμαρτυρίας των μουσικών είναι η σημερινή Παγκόσμια Μέρα Μουσικής, καθώς οι άνθρωποι, που χωρίς αυτούς δε νοείται μουσική, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Ο πάντα αγωνιστικά παρών Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και οι Ελληνες μουσικοί με αφορμή τη Μέρα Μουσικής, θα προσφέρουν τις νότες τους στο κοινό. Σε συνεργασία με το Δήμο Καισαριανής πραγματοποιούν σήμερα εκδηλώσεις στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου, το σύμβολο αγώνων για ελευθερία και ειρήνη. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 5μ.μ., με πορεία από τον Αγ. Νικόλαο προς το Σκοπευτήριο, με συνοδεία Μπάντας. Συμμετέχουν επαγγελματικά μουσικά σχήματα (κλασικά, έντεχνα, ροκ, λαϊκά) με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Είσοδος ελεύθερη, προσφορά των καλλιτεχνών στους πολίτες της Αττικής.

Με αφορμή την ημέρα μουσικής, σήμερα πραγματοποιούνται οι παρακάτω εκδηλώσεις: Ποικίλα μουσικά δρώμενα περιλαμβάνει η εκδήλωση (8μ.μ.) που διοργανώνει το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 32). Συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο Δωματίου του μουσικού τμήματος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου, το συγκρότημα «Μπελαλείς» και ο Φ. Ταβέ με το συγκρότημά του. Είσοδος ελεύθερη.

Συναυλία του συγκροτήματος «Αμμος» φιλοξενεί η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100). Στις 9 το βράδυ το γνωστό συγκρότημα παρουσιάζει τραγούδια από τις δισκογραφικές του δουλιές, καθώς και διασκευές έργων των: Χατζηδάκι, Ξαρχάκου, Πλέσσα κ.ά. Από τις υπόλοιπες αποψινές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων σημειώνουμε: το παιδικό πολυθέαμα με την «Καραμελοπαρέα» από το θεατρικό Πατάρι του Γιάννη Νάππα (11.30π.μ., πεζόδρομος Βουκουρεστίου). Συναυλία με μέλη του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου και του Ομίλου Βετεράνων Μουσικών (7μ.μ., πλατεία Κλαυθμώνος). Συναυλία με την «Μπιγκ Μπαντ» του Δήμου Αθηναίων και με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του δήμου (8μ.μ., πλατεία Συντάγματος).


Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών φιλοξενείται (9μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής. Υπό τη διεύθυνση του Εν Σάο, θα παρουσιάσει την 5η Συμφωνία του Μάλερ, γνωστή στο κοινό για το περίφημο «Αντατζιέτο».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ