Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αμόκ νέας ιδιωτικοποίησης και για την ΕΥΔΑΠ

Από το αμόκ ιδιωτικοποίησης που έχει καταλάβει την κυβέρνηση δε φαίνεται να ξεφεύγει ούτε και η ΕΥΔΑΠ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σκοπεύει όχι μόνο να ξεπουλήσει σε ιδιώτες και το υπόλοιπο 9% των μετοχών που απομένει και της επιτρέπεται με βάση το νόμο, αλλά να εκχωρήσει στους ιδιώτες και το μάνατζμεντ!

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιες μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες ενδιαφέρονται γι' αυτό το 9% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, πιέζοντας όμως ταυτόχρονα και για την παραχώρηση του μάνατζμεντ. Στο πλαίσιο των κινήσεών τους αυτών και προκειμένου να ενισχύσουν τη θέση τους επιδιώκουν να βάλουν «στο χέρι» και το 10% των μετοχών που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα. Κάτι τέτοιο όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η Αγροτική Τράπεζα έχει αγοράσει τις μετοχές αυτές με 2.400 δρχ. ή και παραπάνω το κομμάτι, ενώ αυτή τη στιγμή η μετοχή της ΕΥΔΑΠ στο Χρηματιστήριο κυμαίνεται ακόμη και κάτω από τις 1.700 δρχ. Ετσι, η κυβέρνηση φέρεται, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών, διατεθειμένη ακόμη και να αλλάξει το νόμο και να επιτρέψει την πώληση ποσοστού άνω του 49% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ, πράγμα που σημαίνει ότι αυτόματα το μάνατζμεντ παραχωρείται στους ιδιώτες...

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η ΕΥΔΑΠ δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης που έχει αναλάβει, καθώς η κυβέρνηση έχει «παγώσει» τις πιστώσεις της προς αυτήν, ενώ έχουν μπλοκαριστεί και τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση, υπό το βάρος καταγγελιών για καθυστερήσεις και αδιαφανείς διαδικασίες, αλά κτηματολόγιο.

Κατανάλωση ρεκόρ

Στο μεταξύ τις μέρες αυτές η κατανάλωση νερού στο Λεκανοπέδιο σημειώνει νέα ρεκόρ, παρότι η ζέστη δεν έχει φτάσει στο κατακόρυφο. Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα η ημερήσια κατανάλωση έφτασε τα 1.408.000 κυβικά μέτρα, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ και τις επόμενες μέρες άγγιζε το 1,4 εκατ. κυβικά. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων της ΕΥΔΑΠ, πρόβλημα επάρκειας δεν πρόκειται να υπάρξει καθώς τα αποθέματα που υπάρχουν επαρκούν για δύο χρόνια τουλάχιστον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ