Παρασκευή 21 Ιούνη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΠΛΑΝΕΤ» - «ΤΕΜΠΟ»
Θύματα της συμπαιγνίας κυβέρνησης - Ανδρουλιδάκη

Η κυβέρνηση επιμελώς εξακολουθεί να «καλύπτει» τον Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, ιδιοκτήτη του «Πλάνετ» και του «ΤΕΜΠΟ», αδιαφορώντας για τη δεινή κατάσταση στην οποία εδώ και μήνες βρίσκονται οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι στους δύο σταθμούς σε χτεσινή τους ανακοίνωση επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και στη διοίκηση του Ομίλου Ανδρουλιδάκη.

Ο υπουργός Τύπου Χρήστος Πρωτόπαππας δε χάνει την ευκαιρία στα λόγια να εμφανίζεται σαν υπερασπιστής των εργαζομένων, ενώ από την άλλη πλευρά εξακολουθεί να νίπτει τας χείρας του για τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό του Ομίλου Ανδρουλιδάκη. Ο Χρήστος Πρωτόπαππας μάλιστα είχε υποσχεθεί ότι μέχρι προχτές Τετάρτη θα είχε συνάντηση με τον Μ. Ανδρουλιδάκη, δε βρήκε όμως, όπως φαίνεται, χρόνο να τον συναντήσει και χτες μίλησε για συνάντηση που ...«πρόκειται να γίνει», γράφοντας στα παλαιότερα υποδήματά του τα αιτήματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση με αυτή την τακτική αφήνει τον μεγαλοεπιχειρηματία ν' αλωνίζει και να κοροϊδεύει με υποσχέσεις τους εργαζόμενους. Παράλληλα ο Μ. Ανδρουλιδάκης έχει όλο το χρόνο να διασφαλίσει τα μηχανήματά του και την περιουσία του, «αρπάζοντας» παράνομα τα ξημερώματα της Πέμπτης από το κτίριο που στεγάζεται το «ΤΕΜΠΟ» μηχανήματα της τηλεόρασης.

Ενδεικτικό των κυβερνητικών ευθυνών είναι ότι και ο υφυπουργός Εργασίας Λευτέρης Τζιόλας αρκέστηκε στις υποσχέσεις της «συμφιλίωσης», στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εργασίας στις 6 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της ΠΟΕΣΥ.

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες τον αγώνα τους, προκειμένου ο ιδιοκτήτης να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Χτες έληγε η προθεσμία για την εξόφληση των δεδουλευμένων στο ραδιοσταθμό «Πλάνετ», ενώ σήμερα λήγει η προθεσμία για την καταβολή των δεδουλευμένων στο «ΤΕΜΠΟ». Η συμφωνία που είχε υπογραφεί στο υπουργείο Εργασίας παραμένει στα χαρτιά. Ο υπουργός Τύπου χτες απέφυγε να μιλήσει για την ταμπακέρα, δίνοντας μάλιστα εύσημα στην κυβέρνηση που «έπραξε ορθά» και «ανταποκρίθηκε στο αίτημα» για την τριμερή συνάντηση!

Οι εργαζόμενοι του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού προχώρησαν χτες σε συμβολική κατάληψη του γραφείου του Μ. Ανδρουλιδάκη. Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν επίσης χτες μηνύσεις κατά του Μ. Ανδρουλιδάκη και κινήθηκε αυτόφωρη διαδικασία γιατί ο ιδιοκτήτης, παρά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης στην οποία είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι, είχε το θράσος να προβεί σε νέα παρανομία, απομακρύνοντας, εν μία νυκτί, μηχανήματα από τον τηλεοπτικό σταθμό.

Εν τω μεταξύ ανεστάλη η 48ωρη απεργία που είχε κηρυχτεί για χτες στην εφημερίδα του Μ. Ανδρουλιδάκη «Επενδυτής». Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η 48ωρη απεργία αναστέλλεται ύστερα από σχετικό αίτημα του εκπροσώπου των εργαζομένων, ο οποίος «διαβεβαίωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ότι ικανοποιήθηκε μέρος των υποχρεώσεων της εφημερίδας προς τους δημοσιογράφους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εστειλαν τα ΜΑΤ στους απλήρωτους! (2002-09-21 00:00:00.0)
Οι ιδιοκτήτες του TEMPO στο ΕΣΡ (2002-09-18 00:00:00.0)
«Θέλουμε δουλιά...» (2002-07-17 00:00:00.0)
Αυθαιρεσία με την ανοχή της κυβέρνησης (2002-06-26 00:00:00.0)
Διαπιστώνει «φαινόμενα πειρατείας» στα ΜΜΕ (2002-05-23 00:00:00.0)
«Διαζύγιο» Ευαγγελάτου - «ΤΕΜΠΟ» (2001-11-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ